Açılışını 2009’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Naci Topçu Meslek Yüksekokulu’nun eğitim sistemi yaygınlaşacak.
Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN) 6 yıldan buyana Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda uyguladığı Trimester Eğitim Sistemi, hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı’na girdi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyuyla paylaştığı Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı’nda sanayi ile eğitim arasındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik birtakım düzenlemelere gidildiğini, bu kapsamda öğrencilerin eğitimleri sürerken iş dünyasını tanıyıp, gerçek yaşamla yüzleşmeleriyle ilgili hükümler bulunduğunu belirten Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, “Düzenlemede, lisans seviyesindeki öğrenimde; 3 sömestreli, 3 akademik dönemlik bir eğitim öngörüldüğünü belirterek şunları söyledi:
“Bu eğitim dönemlerinden ikisi akademik, sonuncusu ise sahadaki eğitimi içeriyor. Biz, bu eğitim sistemini 2009’dan buyana Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nda uyguluyoruz. Toplumsal Duyarlılık Projeleri, İntörnlük uygulaması başta olmak üzere birçok projesiyle Türkiye’deki diğer üniversitelere örnek olan Gaziantep Üniversitesi’nin ‘Trimester Eğitim Sisteminin’ de eğitim sistemimize model olarak girmesi yolunda alınan bu karar bizi çok mutlu etti. GAÜN, projeleriyle Türkiye’ye örnek olmaya devam edecek.”
Rektör Yardımcısı Bağcı, resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2009 yılında yapılan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu’nun, üniversite-sanayi işbirliği temelli eğitim yaklaşımlı ‘Model’ okul olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulduğunu belirten Okul Müdürü Prof. Dr. Cahit Bağcı ise, “Okulumuz, Türkiye’de bir ilktir. İki program ve 25 öğrenciyle eğitim ve öğretime başlayan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, bugün 9 bölüm, 12 program ve 850 öğrencili, örnek bir eğitim kurumu haline geldi. Gelecek eğitim-öğretim yılında mevcut programlara ek olarak 4 programın daha açılmasını planlayan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu, yakın gelecekte toplam 15 programda yaklaşık bin öğrencili bir yüksekokul olarak eğitimine devam edecek” dedi.