Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı.
Başkanı Alıcık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 95. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin. 23 Nisan Günü Ulu Önder Atatürk tarafından milletimizin aydınlık geleceği çocuklara armağan edilmiştir. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden yüce Atatürk, böylelikle çocuklara verdiği değeri ve yeni Türk Ulusu’nun geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğini işaret etmiştir. Bu bayram, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir” dedi.
“GELECEĞİMİZ SİZLERSİNİZ”
Ulusal egemenliğin ve aydınlık yarınların en büyük teminatının sevgiyle yoğrulan, kardeşliğe inanan çocuklar olduğunu söyleyen Alıcık, “Yarınlarımızın teminatı olan sizlerin, geleceğin büyükleri olarak üzerinize bir takım görevler düşmektedir. Köklü mirasımızı, tarihi zenginliğimizi geleceğin dünyasına taşımak, bizlerin olduğu kadar sizlerin de vazifeleri arasındadır. Unutmayınız ki, insanlığın ve Türk kültürünün iç içe olduğu bir Ülkenin içerisinde yaşıyorsunuz. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuzdur. Çocuklarımızın özgür düşünceli, sorgulayan, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen herkesi saygı ve rahmetle anıyor; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.