Bursa’nın İnegöl ilçesinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
İnegöl’e bağlı 40 köy yolu kapanırken, ekipler seferber oldu. Kapanan yolları Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından açılıyor. Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi ekipleri, karla kaplı yol sayısını 13’e indirdi. Açılan köy yollarının kısa sürede tekrar kapandığı bildirildi. Hasta ve cenaze olan köylere öncelik tanıyan ekiplerin karla mücadelesi devam ediyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl Şantiyesi Şefi Nadir Alp, “Şu anda 13 köy yolumuz kapalı. Ama çalışmalarımız devam ediyor. 4 greyder, 2 kepçe, 2 kar kürüme aracı 25 personelle yolları açıyoruz. Çalışmaları 7/24 devam ettiriyoruz. Hasta ve cenaze olduğunda o köylerin yollarına acil müdahale ediyoruz. Yağış çok olduğu için açtığımız yollar tekrar kapanıyor. Gün içerisinde bir köye 2-3 kere gitmek zorunda kalıyoruz. Bir greyder ve kürüme aracı daha gelecek. Gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışmalarımıza İnegöl belediyesi de destek veriyor” dedi.
ÇOCUKLARIN KAR KEYFİ
Taşımalı eğitimde okulların tatil edilmesini fırsat bilen öğrenciler karın tadını çıkardı. Kartopu oynayan çocuklar yolda kalan araçlara yardım etmeyi de ihmal etmedi.