Şırnak’ın Silopi ilçesinde öğrenciler tarafından, Çanakkale savaşı canlandırıldı. Törende askerleri canlandıran öğrenciler izleyicilere duygulu anlar yaşattı.
Silopi’de sabah erken saatlerde başlayan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Koç İlkokulu konferans salonunda devam etti.
Burada düzenlenen kutlamalara Silopi Kaymakamı Ali Arıkan, 172’inci Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Adem Babacan, askeri erken, sivil toplum kuruluşları, şehit ve gazi aileleri, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Törende 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma etkinliğine ilişkin şiir ve türküler okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin yazının okunmasından sonra asker kıyafeti giyen kız ve erkek öğrenciler Çanakkale zaferini canlandırdı. Duygulu anların yaşandığı törende öğrenciler ayakta alkışlandı.
Düzenlenen etkinlikler sonrasında şiir, komposizyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Silopi Kaymakamı Ali Arıkan ve 172’inci Zırhlı Tugay komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci tarafından verildi.
Tören tebriklerin kabul edilmesinden sonra sona erdi.