Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, () - KÜTAHYA'da tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen emekli polis memuru 71 yaşındaki Ali İnci'nin organları 3 kişiye hayat verecek. İnci'den alınan karaciğer ve böbrekler ambulans helikopterle İstanbul'a götürüldü.
Ali İnci geçen 9 Temmuz'da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğum bakım servisinde tedavi alınan İnci'nin dün beyin ölümü gerçekleşince yakınları organlarını bağışlamaya karar verdi. 
Emekli polis memuru Ali İnci'nin alınan 2 böbreği ile karaciğeri özel kutulara konularak ambulans helikopterle İstanbul'a götürüldü. İnci'nin organlarının İstanbul'daki özel bir hastanede 3 kişiye nakledileceği belirtildi. Kütahya Organ Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar, beyin ölümü gerçekleşen Ali İnci'nin organlarına bağışlayan oğlu Mehmet İlker İnce ve kızı Ayşegül Özdemir'e teşekkür etti. Dr. Sunar, " bağışlanan organlar 3 kişiye hayat verecek" dedi.
Mehmet İlker İnci ölen babasının organlarının başkalarının bedenlerinde can bulacağını söyleyerek, "Ben şu anda çok mutluyum. En azından şöyle mutluyum benim acım belki büyük olabilir ama başka evlerde şu anda çok büyük mutluluk var. Belki bayramları ikiye üçe katlanacak bir mutluluk var. Diğer insanlara sevinç kaynağı olabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.
Ayşegül Özdemir de, "Biz bayramı acı içinde geçireceğiz ama babamın organları nakil edilenler bayramı çok daha iyi geçirecekler. Bundan sonraki ömürleri çok iyi olur inşallah" dedi.

FOTOĞRAFLI