Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Üyeleri, GTO tarafından yaptırılan Ticaret Meslek Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret etti.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci’nin de yer aldığı ziyarette, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.
İlk olarak GTO Ticaret Meslek Lisesi’ni ziyaret eden GTO Yönetimi, burada okul aile birliği ve okul müdürü ile bir süre görüştü.
GTO Başkanı Eyüp Bartık, burada yaptığı konuşmada, şehrin ticaret ve sanayide önemli bir yere geldiğini, aynı başarının eğitimde de gösterilmesi gerektiğini söyledi. Gaziantep’in genç nüfusuyla Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çeken Bartık, bu genç nüfusun iyi eğitilmesi gerektiğin dile getirdi. Oda olarak eğitime ve eğitimciye her zaman destek verdiklerini belirten Bartık, şöyle devam etti:
“Eğitim için atılan ve atılacak her adımı geleceğe yatırım olarak görüyoruz. Şehrimiz ticaret ve sanayide önemli bir yere geldi, aynı başarının eğitimde de gösterilmesi gerekiyor.”
Odanın eğitim seferberliği kapsamında iki lise yaptırarak Milli Eğitim Müdürlüğünün hizmetine sunduğunu hatırlatan Bartık, “Bu okullarımızı yaptırdıktan sonra unutmadık, okullarımız da görev yapan öğretmenlerimizi ara ara ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerde tespit edilen eksikler de en kısa zamanda gideriliyor. Bu yıl içinde 47 okulda eğitim gören bin 973 öğrenciye de giysi hediye ettik” dedi.
BARTIK’A KARA KALEM PORTRESİ HEDİYE EDİLDİ
GTO Güzel Sanatlar Lisesi’ni de ziyaret eden GTO yönetimini, öğrenciler müzik ile karşıladı. Birbirinden güzel resimlerin yer aldığı sergiyi öğrencilerin klasik müzik dinletisi eşliğinde gezen Oda Yönetimi daha sonra öğrencilerin Türk sanat ve halk müziği eserlerinden oluşan mini bir konserini dinledi. Geleceğin sanatçılarını başarılarından dolayı kutlayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, sanatın bir ülkenin kalkınmasında üretim ve ticaret kadar önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini söyledi.
Öğrencilerden Ali Onur Öğümsöğütlü, yaptığı kara kalem portre çalışmasını Başkan Bartık’a hediye etti.