Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli ilçesinin eksiklerini tespit ederek yoğun bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, Erdemli merkezi başta olmak üzere, artık mahalle olan eski beldeler bakımdan geçiriliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdemli’de merkez başta olmak üzere, Tömük, Çeşmeli ve Arpaçbahşiş Mahalleleri’nde ilaçlama, asfaltlama, orta refüj çalışmaları, mezarlık bakımı ve cenaze hizmetleri, 15 metre ve üstü genişliğinde olan caddelerin bakımı ve temizliği yapılıyor.
Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir’in hizmetlerini, Mersin’deki bütün ilçelere sırasıyla götüreceklerini ve ilçelerin en ücra mahallesine kadar tüm yerleşim yerlerinin hayat bulacağını belirtti. Erdemli’de ekiplerin çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade eden kocamaz, “Caddelerin temizlik ve bakımı yapılıyor. Başlamış olduğumuz ilaçlama çalışmalarını Erdemli’nin batı bölgesindeki mahallelerinde tamamladık. Sırasıyla diğer mahalleler de ilaçlanacak. Çeşmeli’den Erdemli merkezine kadar olan orta refüjlerde bakım çalışmalarımız devam ediyor. Anamur’a kadar olan yerlerdeki refüjleri de elden geçireceğiz. Fen İşleri Daire Başkanlığımız bünyesindeki iş makineleriyle ve Erdemli Belediyesi’nden de gıcır desteği alarak, arazi yollarında 20 kilometreye yakın malzemeli bakım çalışması yaptık. Çeşmeli Mahallesi’nde ise kanalizasyon çalışmaları nedeniyle bozulan yollarda gerekli asfalt çalışmalarını tamamladık. Mersin merkezden Arpaçbahşiş’e kadar da halkımıza toplu taşıma hizmeti veriyoruz. Bu hizmetleri yaparken mutlaka halkımızdan gelen talepleri ve şikayetleri de değerlendiriyoruz. Erdemli’nin ve diğer ilçelerimizin daha iyi hizmete kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.