Ünlü keman virtüözü Cihat Aşkın, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Bilim Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Aşkın, şov ve sanat dünyasıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.
Keman virtüözü Cihat Aşkın, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte Bilim Koleji öğrencileriyle bir araya geldi. Aşkın, öğrencilere kemanıyla müzik ziyafeti yaşatırken, sanatın insan hayatına katkılarıyla ilgili de önemli mesajlar verdi. Cihat Aşkın’a öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sanatın insanı kötü alışkanlıklardan alıkoyduğuna dikkat çeken Aşkın, öğrencilere, mutlaka müziğin veya sporun herhangi bir dalıyla ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.
“ŞOV DÜNYASI VE SANAT DÜNYASI AYRIDIR”
Sanatla ilgili bir kavram karmaşası yaşandığını ifade eden Aşkın, “Televizyonda, medyada görünenler sanatçıysa biz sanatçı değiliz” dedi. Aşkın, şov dünyasının insanları ile sanat dünyasının insanlarının ayrı olduğunu belirterek "Şov dünyası eğlendirir” ifadesini kullandı.
Ünlü virtüöz, söyleşide öğrencilerin de sorularını yanıtlarken, kemanıyla öğrencilere müzik ziyafeti sundu. Söyleşi sonunda, Bilim Koleji Müdürü Rahmi Güler, Aşkın’a çiçek, kurucusu Vedat Toy da teşekkür ederek plaket takdim etti.