Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.
Beyşehir Belediyesi tarafından bir düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel, AK Parti İlçe Başkan Yardımcı Ahmet Muslu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semra Acır, partililer ve kadınlar katıldı.
Programda konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Semra Acır, Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun’a düzenlenen bu etkinlikten dolayı teşekkür etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine dikkati çeken Acır, bugün dünyanın pek çok ülkesinde kadınların toplumsal sorunlarının çeşitli etkinliklerle dile getirildiğini ve bunların çözüm yolları üzerinde durulmakta olduğunu söyledi. Acır, konuşmasında, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığının sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inandığını da dile getirerek, “Bu konuda zaten devletimiz kadınlarla ilgili çok güzel çalışmalar yapıp, kadınlar üzerinde hiçbir baskının olmaması için elinden geleni yapıyor” dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, kadınların gününü kutlarken, dünya kadınlar gününün aslında bir güne sığdırılmaması gerektiğini vurgulayarak, “Bizim için her gün kadınlar günü ve her anneler günüdür” dedi.
Kadının ve annenin önemini anlatmaya gerek olmadığını konuşmasında vurgulayan Özaltun, "Çünkü öyle bir hadis var ki, her şeyi anlatıyor; ’cennet annelerin ayağı altındadır’. Bugün cumhurbaşkanı yetiştiren kişi anne, bugün cezaevinde suç işlemiş kişiyi yetiştiren kişi, kadına şiddeti yapan kişiyi yetiştiren de bir anne. Dolayısıyla annenin görevi, fonksiyonu çok fazla. Bir tarafta cumhurbaşkanı yetiştiriyorsunuz, diğer tarafta cinayet işleyen bir çocuk sizin çocuğunuz olabiliyor. Bundan dolayı inşallah diyorum, siz değerli annelerimiz, anne adaylarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz hepiniz için bunu içtenlikle,gönülden söylüyorum. Sizlerin ve bizlerin çocuklarının ülkemize faydalı bir birey olarak yetişmesi için Allah’ım bizlere inşallah yardımcı olsun" diye konuştu.
Özaltun, kadınlara ihalesi yapılan Beyşehir Hanımlar Lokalinin temelini ise söz verdikleri gibi Mart ayı içerisinde atılacağını belirtti. 210 gün sonra ise Beyşehirli kadınların hanımlar lokaline artık kavuşacağını kaydetti.
Konuşmaların sonrasında Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, salonu dolduran kadınlara birer çiçek takdim ederek kadınlar gününü tebrik etti. Program seslendirilen ilahi ve semazen gösterilerinin ardından son buldu.