Putra Malezya Üniversitesi (UPM) Rektörü Prof. Dr. Mohd Fauzi Hj. Ramlan, beraberindeki heyet ile Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı ziyaret etti.
UPM, Başkent Kuala Lumpur’da yerleşik olan Malezya’nın en önemli üniversitelerinden birisidir. Ziraat ağırlıklı olmasına rağmen, çok sayıda fakülteyi de bünyesinde bulunduran bu üniversite, çok sayıda lisans ve lisansüstü öğrencine sahiptir.
İki üniversite temsilcilerinin yaptığı görüşmelerde, Putra Malezya Üniversitesi ile Atatürk Üniversitesi arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi üzerine karşılıklı görüşler bildirildi.
Lisansüstü düzeyde öğrenci değişiminin ve ortak araştırmaların yapılmasının üzerinde durulan toplantıda “Ortak Lisansüstü Araştırma Derece Programı” anlaşması imzalandı. YÖK’ün onayına sunulacak olan bu anlaşmaya göre; Atatürk Üniversitesi’nde veya Putra Malezya Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim yapan öğrencilerden bu programa katılanlar, diğer üniversitede yüksek lisansta en az 6 ay, doktorada en az 12 ay çalışma yaparak, her iki üniversiteden de diploma alma şansına sahip olacak. İki üniversite arasında ayrıca Mevlana Anlaşması imzalandı.