Avusturya’da yaşayan Türk gençler Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in konuğu oldular.
Mozaik İnsan Kaynakları Geliştirme Derneği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen proje ile özellikle yurt dışında yaşayan ve eğitim gören Türk asıllı gençler, geldikleri Samsun’da Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Misafir öğrencilerle sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, öğrencilere Samsun’un tarihinden ve öneminden bahsetti.
“GENÇLERİN FİKİRLERİ ÖNEMLİ”
Şehir ve ülkelerin gençlerle birlikte yükseleceğini dile getiren Başkan Genç, "En büyük güç gençliktir. Gençliğin toplum ve gelecek adına öneminin farkındayız. Gençlerimizin fikirleri bizim için çok önemli. Genç, dinamik, iyi yetişmiş bir nesil hedefliyoruz. Ama bunun yanında ahlaki ve manevi değerlerini de ihmal etmeyen, unutmayan bir gençlik en büyük dileğimiz. Değerlerimize sahip çıkan bir gençlik hedefliyoruz. Bu nedenle gençlerimizin manevi değerlerimizi özümsemesi ve gelecek kuşaklara taşıması amacıyla birçok kültür ve eğitim yatırımlarının yanında, kültürel ve sosyal etkinlikler düzenliyoruz" dedi.
Kendilerini misafir eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkür eden misafir öğrenciler de, şunları söyledi: "Bizler Türk kültürünü, milli ve manevi değerlerimizi yaşamaya ve sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda kültürümüzü, değerlerimizi daha yakından tanımak için geldiğimiz Canik’te gördüğümüz sıcak ilgi bizleri mutlu etti. Özellikle ay-yıldızlı hizmet binası çok dikkatimizi çekti. Böyle gelişmiş bir kurum görmekten memnun olduk. Avrupa’da dahi böyle gelişmiş belediyecilik hizmetleri alamıyoruz."