Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şubesi, 2014-2015 sezonun sona ermesi dolayısıyla hakem ve gözlemcilere yönelik moral yemeği verdi.
Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şubesi, hakem ve gözlemcilere yönelik moral etkinliği düzenledi. Etkinliğe Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi Ayhan Göksun, Futbol İl Temsilcisi Aytaç Koyuncu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sekreteri Mehmet Çavuş, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şube Başkanı Ferzende Emre, Dernek Yönetim Kurulu üyeleri, hakem ve gözlemciler katıldı. Şube Başkanı Ferzende Emre, acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bıraktıklarını belirterek, 2014- 2015 futbol sezonunun başladığı ilk haftadan itibaren spor kamuoyunu centilmenliğe ve spor kardeşliğine yönelmesini ve fair play ruhu içerisinde hareket etmelerini önerdiklerini söyledi. Tek amaçlarının Muş’ta sporun gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Emre, “İlimizde hakemlerimiz genç, dinamik, kariyer sahibi, gelecek vadeden pırlanta gibi gençlerdir. Türk hakemliğine uzun yıllar hizmet edecek saygın kişilerden oluşmaktadır. 2011 yılında yapılan araştırmalara göre ülke genelinde Muş ilimiz en huzurlu il olarak birinci sırada yer almıştır. Hakem ve gözlemci camiası olarak da yıllardan beri en huzurlu illerin başında yer almaktadır. Ancak; ne yazık ki bizim bu huzurlu ortamımız klasman değerlendirmelerinde hiç ama hiç dikkate alınmamaktadır. Yıllardan beri ilimizi ne ulusal ne de ulusal yardımcı hakem alınmamıştır. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum; biz hiçbir zaman huzur ortamımızı bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Ama bunun karşılığını da hakem ve gözlemcilerimizin önü açılarak klasmanlara çıkmalarıdır” dedi.
Geçtiğimiz ay açılan aday hakem kursuna 55 kursiyer başvurarak Muş iline hizmet etmek için yeni neferlerle yola çıktıklarını kaydeden Emre, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal’a verilen aday hakem kursu eğitim yeri ve eğitim materyalleri temininde yardımcı olduklarından dolayı teşekkürler etti.
Emre’nin konuşmasından sonra Bölgesel Hakem Kurulu Üyesi, Bölge Eğitimcisi ve Ulusal Gözlemcilerimizden Ayhan Göksun, İl Hakem Kurulu Başkanı Ümit Yıldırak, Futbol İl Temsilcisi Aytaç Koyuncu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Sekreteri Mehmet Çavuş, hakem ve gözlemciler kısa konuşmalar yaparak Muş’ta hakemliğinin daha ileriye gitmesi için dilek ve temennilerde bulundular.