Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, basit şeker olarak adlandırdığımız pek çok şeker ve şekerleme türünün vücudumuzun olduğu kadar cildimizin de en büyük düşmanı olduğunu söyledi.
Şekerin özellikle cilt üzerinde elastin ve kolajen liflere zarar vererek kırışıklara neden olabildiğini dile getiren Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci, “Sağlıklı bir cilt için şekeri hayatımızdan tamamen çıkarmak gerekiyor. Şeker yerine tüketilebilecek pek çok meyve veya sebze ise cildin güzelleşmesi, akne tedavisi, ciltte oluşabilecek morarma ve lekelenmelere iyi geliyor. Özellikle hem zayıflama üzerine etkisi olan ananas, yağ dokularının küçülmesinde, antioksidan etkisi ile yaşlanma geciktirilmesinde ve cildin su dengesinin sağlanması ve daha genç, parlak bir cilt oluşumuna yardımcı oluyor" dedi.
Kivi ve muzun içeriğindeki potasyum dengesi sayesinde ciltte oluşacak sarkmalara iyi gelebileceğini söyleyen Keçeci, şunları kaydetti:
“Cildin daha sıkı ve parlak gözükmesinde, ara öğünlerde tüketilecek bir muz ve kivi birebirdir. Şeker ve şekerli gıdalar cildin yağlanması ve lekelenmesine, aynı zamanda akne ve benzeri cilt hastalıklarının oluşmasına neden olurlar. Yediğimiz tatlı ve tatlı benzeri maddelerin tamamı özellikle içerisinde gıda boyası olan şekerlemeler cilt üzerindeki olumsuz etkileri kadar, yağlanma ve şişmanlamaya da neden olurlar. Sağlıklı bir cilt için basit şeker ve türevlerinin en azından belirli bir müddette diyet dışında bırakılması gerekmektedir. İçerdikleri basit şeker cilt üzerinde oluşabilecek yeni lekelenmelere ya da daha önce oluşmuş pek çok cilt hastalığının tetiklenmesine neden olabilir. Şekerli türevler yaşlanma etkenini de tetikleyerek, cildin daha erken kırışması ve lekelenmesine de neden olmaktadır. Oysa antioksidan etkisi yüksek gıdalarla beslenmek, kırışıklık oluşması ve cildin beslenmesi için en doğru seçim olacaktır. Cildimiz için her gün 1 fincan yeşil çay içebiliriz. Yeşil çay, serbest radikallerle savaşarak kırışıklıkların oluşmasında geciktirici faktör oynayabilir. Kuru baklagiller tüketimimizi en azından haftada iki şekilde düzenleyerek, brokoli, kabak ve benzeri sebzelerle salatalarımızı süsleyerek ve ceviz, badem, fındık gibi cilt üzerinde olumlu etkileri bulunan besinlerle yaşlanmayı geciktirdiğimiz gibi, daha sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt görünümü sağlayabiliriz."