Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, Birleşmiş Milletlere üye 191 ülkenin taraf olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) Genel Sekreteri Raymond Benjamin’e fahri doktora unvanı verdi.
Tüm dünya ülkelerini kapsayacak şekilde uluslararası sivil havacılığa ilişkin kuralların konması, uygulanması, denetlenmesi, havacılığın emniyetli ve düzenli gelişmesinin sağlanmasından sorumlu olan Birleşmiş Milletlere üye 191 ülkenin taraf olduğu ICAO’nun Genel Sekreteri Benjamin, THK Üniversitesi’nin konuğu oldu. THK Üniversitesi Hayati Yazıcı Fakülteler Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Benjamin’in yanı sıra, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yörük’te katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Yörük, ICAO Genel Sekreteri Benjamin’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "2002 yılında 8 milyon 729 bin olan iç hat sayısı 2012’de yüzde 641,4 gibi rekor artışla 64 milyon 721 bine, aynı şekilde 25 milyon olan dış hat yolcu sayısında yüzde 158,5 artışla 65 milyon 630 bin rakamına ulaşmıştır. Sadece yolcu sayısı olarak değil, yük trafiğinde de ciddi bir büyüme hızı elde edilmiştir” diye konuştu.
“HAVACILIK SEKTÖRÜ İSE ÜLKEMİZİN DIŞA AÇILMA POLİTİKASININ EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİRİNİ OLUŞTURMAKTADIR”
“Ulaştırma sektörü her ülke için hayati bir öneme sahiptir” diyen Prof. Dr. Yörük, şunları kaydetti:
“Havacılık sektörü ise ülkemizin dışa açılma politikasının en önemli unsurlarından birini oluşturmaktadır. Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman havacılık sektörünün ne kadar ileride olduğunu çok net bir şekilde görebilmekteyiz. Bu çerçevede ülkemizin geçiş yolları üzerinde bulunması ve belli başlı merkezlere birkaç saatlik mesafede olması nedeniyle yeterli alt yapı oluşturulduğu takdirde Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya uçuş yapan havayolu şirketlerine bakım hizmeti verebilecek durumda dahi olabiliriz. THK olarak böyle bir projenin içinde yer almaktan onur duyacağımızı belirtmek isteriz. 90 yıllık alt yapımız ve uluslar arası düzeydeki akademisyenlerimizle birlikte her zaman sivil havacılığa hizmet etmekten büyük bir gurur duyacağız.”
Yörük’ün ardından Genel Sekreter Benjamin bir sunum yaptı ve öğrencilerin sorularını cevapladı. Konuşmaların ardından THK Rektörü Prof. Dr. Nevin Yörük, ICAO Genel Sekreteri Raymond Benjamin’e fahri doktora unvanı verdi.