Türk işçilerin Belçika’ya gidişlerinin 50’inci yılında, göç temalı ‘Yoldaki İzler’ isimli sergi Eskişehir’de açıldı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Belçika Büyükelçiliği ortak kültürleri tanıtma etkinliklerine bir yenisini ekledi. Türk işçilerinin, Belçika’da işçi olarak çalışmaya gitmelerinin 50’inci yılında, onların göçlerini anlatan, ‘Yoldaki İzler’ sergisi, Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde açıldı. Türk işçilerin Belçika’da ilk yerleştikleri bölge olan Namur’dan 19 sanatçının, fotoğraf, video, yerleştirme gibi farklı teknikleri; kauçuk, cam, kumaş, seramik gibi çeşitli malzemeleri kullanarak, göçün ve göçmen olmanın temel doğasını eserlerinde betimledikleri serginin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Lale Nur Süllü, Belçika Başkonsolosu Frank Felix, Belçikalı yetkililer ve sanatçılar ile Eskişehirli sanatseverler katıldı.
Açılışta konuşan Başkan Vekili Jale Nur Süllü, Eskişehir’in de bir göçmenler şehri olduğunu vurgulayarak, Belçika ile kültürel ilişkilere çok önem verdiklerini söyledi.
Belçika Başkonsolosu Frank Felix ise, Eskişehir Büyükşehir Belediyesine sergiye gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.
Emulsion Derneği ve Türk-Belçika Dostluk ve Kültür Derneği ortak çalışması olan sergi, 13 Mart 2015 tarihine kadar Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde açık kalacak.