Gümüşhane Belediyesi tarafından yıllardır atıl durumda kalan eski Atatürk Stadyumuna yapılması planlanan Gençlik Parkı projesinin temeli atılıyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi’ne ek olarak şehrin nefes alabileceği bir ortamın sağlanması amacıyla hazırlanan projenin temeli 19 Mayıs’ta atılacak.
Çalışmaların yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gençlik Parkı projesinin temelini gençlerin bayramı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda atacaklarını kaydederek, “Allah’ın izni ile bir yıllık çalışmalarımızın sonucunda hizmetlerimize tek tek başlıyoruz. AK vizyonumuza uygun projelerimizin startını ilk olarak Gençlik Parkı projemiz ile veriyoruz. 19 Mayıs’ta temelini atacağımız proje ile şehrimizde yıllardır atıl durumda bulunan eski Atatürk stadyumunu baştan sonra yeniliyoruz. Projemize Atatürk Parkı’nı da dahil ederek, vatandaşlarımızın nefes alabileceği bir ortam oluşturuyoruz. Aynı zamanda projemizi kapsayacak şekilde burada bir teleferikte kuracağız. Burada kuracağımız teleferik, Karşıyaka Mahallesi’nde yapacak olduğumuz tabiat parkına insanlarımızı taşıyabilecek” dedi.
Başkan Çimen, projenin yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik bir alana uygulanacağını belirterek, “Gümüşhane Merkez’de bulunan eski Atatürk stadyumuna Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Gençlik Merkezi’ne ek olarak Belediyece çalışma başlattık. Hazırladığımız projemize Atatürk Parkı da dahil edilerek içerisinde otopark, sosyal alan, spor alanları ve yeşil alanların olacağı bir meydan oluşturulacak. Projemiz Yaklaşık 7 bin 500 metrekarelik bir alana uygulanacak. Gümüşhane’mize hayırlı olsun.” diye konuştu.