Spor Toto Süper Lig’de son iki maça gelinirken şampiyonun kim olacağı hala gizemini koruyor. Çocuklar ise bu soruya “Galatasaray” cevabını verdi.
Ligin bitmesine iki hafta kala Çocuklar Şehri Minopolis, 635 çocukla Spor Toto Süper Lig şampiyonluk anketi yaptı. “Kim şampiyon olacak?” sorusuna 4-14 yaş arası çocukların yüzde 70’i “Galatasaray” cevabını verirken, yüzde 20’si “Fenerbahçe” dedi.
Beşiktaş’ın geçen hafta Konyaspor’a yenilmesiyle yarıştan düşmesi, gözleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a çevirdi. Çocukların yüze yakın mesleği eğlenerek deneyimlediği Çocuklar Şehri Minopolis’te yapılan ankette çocukların yüzde 70’i “Galatasaray” derken, yüzde 20’si “Fenerbahçe” cevabını verdi. Ankete katılanların yüzde 10’luk kısmı ise Beşiktaş, Barcelona ve Bayern Münih cevaplarını verdi. Ankette Galatasaray şampiyon olacak diyen çocuklar, sarı-kırmızılı takımda en çok Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz’a güvendiklerini söylerken, “Fenerbahçe şampiyon olur” diyenler Moussa Sow ve Emre Belözoğlu ismini öne çıkardı.
ÇOCUKLAR MİNOPOLİS’TE BÜYÜKLERİN DÜNYASINI TADIYOR
Minopolis’teki eğlenceli ve öğretici faaliyetler, çocuğun mesleklere ilişkin yönelim ve yeteneklerinin belirlenmesine de yardımcı oluyor. Zaten büyüklerin dünyasını sürekli merak eden çocuk, bu dünyayı eğlenceli bir şekilde yaşadığında kendi hafızasında daha uzun süreli depolayabiliyor. Bu durum çocuğa analitik düşünme becerisi kazandırırken, büyükler de çocuklarındaki gelişimi daha iyi fark ediyor. Çocuklarının bağımsız olarak birlikte sosyalleştiklerini ve öğrendiklerini gören ebeveynlerin mutluluğu daha da artıyor.