Mustafa KÖPRÜLÜ/İZMİR, () - İZMİR'de 2014 yılının Ağustos ayında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle maçlara kapatılan Alsancak Stadı'na ilk kazma tam 11 ay sonra vuruldu.
Bayram öncesi tribünlerin ve yola bakan cephedeki idari binanın yıkımı için yapılan ihaleyi alan Nerman Hafriyat'a ait iş makinaları bugün stada girdi. Kapalı tribünün önündeki asfalt pistten itibaren yıkıma başlayan firma, çalışmaları 1 ay içinde tamamlamayı planlıyor.
Firma sahibi Gökhan Nermanoğlu, çalışmaların 7-8 iş makinası ile gerçekleşececeğini belirterek, "Aksilik olmazsa 1 ay içinde yıkım biter, molozlar toplanır" dedi. Emektar statta yıkım çalışmalarının tamamlanmasından sonra yapılacak ikinci ihaleyle açık ve kapalı tribün yeniden inşa edilecek, ön cephedeki idari binanın yerine duvar örülecek. Tesisin elektrik altyapısı değişirken, aydınlatma pilonları ve zemin korunacak.
ÇİMLERE JENARETÖR ÇÖZÜMÜ
Alsancak Stadı'nda elektrik aboneliğinin iptal edilmesinin ardından zeminin 1 haftadır sulanamaması nedeniyle çim sahada ayrık otları belirginleşti, güneşten yanan bölümler sarardı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çimleri kurtarmak için stada jenaratör getirdiği öğrenildi. İl Müdürlüğü personeli, jeneratör kullanılarak yeniden sulama yaparak zeminin yeşermesi için çalışacağı bildirnildi.

FOTOĞRAFLI