Bayraklı Belediyesi’nin açtığı 11 kütüphaneyi şimdiye kadar 58 bin 486 kişi ziyaret etti. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “23 mahallemiz var. Hedefimiz her mahallemize birer kütüphane açmak” dedi.
“Her mahalleye bir kütüphane” sloganıyl? yol? çıkan Bayraklı Belediyesi, Onur, Yamanlar, Gümüşpal?, Emek, M?rkez, Muhittin Erener, Cengizhan, Refik Şefket, 75. Yıl, İhsan Alyanak Kültür Merkezi ve son olarak Osmangazi’de açtığı kütüphanelerle dikkat çekiyor. Bayraklı Belediyesi’nin açtığı 11 kütüphaneyi şimdiye kadar 58 bin 486 kişi ziyaret etti. Bayraklı’da 23 mahallenin olduğunu belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, hedeflerinin her mahalleye birer kütüphane açmak olduğunu söyledi.
KÜTÜPHANELERDEN 58 BİN 486 KİŞİ YARARLANDI
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğüne bağlı ve 7’den 70’e h?r yaştan vatandaşın yararlandığı kütüphanelerde 8 bin 556 kişi üye olurken, kütüphanelerden bugüne kadar 58 bin 486 kişi yararlandı. Tüm öğrencilerin dersleri ile ilgili konuları araştırma yaptığı aynı zamanda internetten yararlandığı kütüphaneler, etüt merkezi olarak da kullanıyor.
12’NCİ KÜTÜPHANE YOLDA
Bayraklı’nın marka bir şehir haline geldiğini belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karab?ğ, “Spordan sağlığa, eğitimden kültüre ve kütüphane hizmetimizle vatandaşımızın hizmetindeyiz. Önümüzdeki günlerde 12’nci kütüphanemizi Manavkuyu Mahallemizde açacağız. Özellikle gençleri kütüphanelerimize bekliyoruz” diye konuştu.
KİTAP KAMPANYASINA DESTEK OLUNABİLİYOR
Bayraklı Belediyesi Kütüphane Müdürlüğünün başlattığı kitap kampanyası ile kütüphanelere kitap bağışlamak isteyenlerin evlerine giderek kitapları alıyor. Kit?plar görevliler tarafından tasnif edildikten sonra raflardaki yerlerini alıyor. Yapılan bu çalışmalarla 32 bin olan kitap sayısını 41 bine çıkaran Bayraklı Belediyesi, ziyaretçilerin daha fazla kaynaktan yararlanmasına imkan sağlıyor. Kütüphanelerdeki bilgisayarlardan internete girerek araştırmalarını yapan vatandaşlar buradan aldıkları kitapları kurallar çerçevesinde geri getirmek şartıyla alarak yanlarında götürebiliyor. Bayraklı belediyesi Kütüphanelerine kitap bağışında bulunmak isteyen vatandaşlar 0 232 371 61 63 numaralı telefonu arayarak kitap bağışında bulunabilir.