HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'ndeki Üzümlü Sınır Kapısı'nda görevli 7 gümrük memurundan 7 gündür haber alamayan yakınları, il merkezine gelerek çocukların serbest bırakılması için İHD'ye başvurdu.
Geçen 10 Ağustos pazartesi günü Yüksekova'dan Çukurca İlçesi'ne bağlı Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için giden 7 görevli Hakkari-Çukurca karayolunda kayboldu. 1 haftadan bu yana kayıp olan memurlardan Adnan Kaya'nın ağabeyi Murat Kaya, dayısı Bahri Gül ile, Mersin'de oturan kayıp memurlardan Mehmet Ermağan'ın teyzesinin oğlu Mehmet Özdemir bugün Hakkari'ye gelerek İHD Şubesi'ne başvuru yaptı. İHD Hakkari Şubesi'nde konuşan, Hakkari-Çukurca karayolu'nda yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan Adnan Kaya'nın ağabeyi Murat Kaya, PKK'ya çağrıda bulunarak kardeşinin serbest bırakılmasını istedi. Kardeşinin 10 Ağustos tarihinden bu yana PKK tarafından alıkonulduğunu belirten Kaya, "Kardeşimin bir an önce serbest bırakılması için gerekli çabanın sarf etmelerini istiyorum. Batman'dan geldim. Bir an önce kardeşime kavuşmak istiyorum" dedi. Mersin'den gelen Kayıp Mehmet Ermağan'ın kuzeni Mehmet Özdemir ise, kuzenin biran önce bırakılmasını istediğini söyledi.
İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Özdemir ise, sivil insanların bir an önce bırakılması için çağrıda bulunduklarını söyledi. Aynı zamanda çatışmalı ortamın son bulması için de çağrıda bulunduğunu ifade eden Özdemir, "İHD ve Mazlum-Der Şubesi olarak üzerimize ne düşüyorsa, diyalog sürecinde ne gerekiyorsa yapmaya hazırız" dedi.
Mazlum-Der Hakkari Şube Başkanı Cengiz Şen ise, PKK'ya çağrıda bulunarak gümrük memurlarının serbest bırakılmasını istedi. Şen, "Devlet ve PKK bize uygun şartlar oluşturursa bu noktada bu şahısların serbest bırakılması için insiyatif alacağımızı buradan tekrar dile getiriyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklaması ardından İHD, Mazlum-Der ve başvuran aileler, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı, Hakkari Valiliği ile de görüşecekleri belirtildi.

FOTOĞRAFLI