Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, 5 yıl içinde 300 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturacaklarını söyledi.
Tekkeköy ilçesindeki Asarağaç Piknik ve Mesire Alanındaki Tomruk Restaurant’ta basın mensupları ile bir araya gelen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilk olarak sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ciddi bir rahatsızlık atlattığını belirten Başkan Togar, “Seçimden sonra İstanbul’da bir doktora gittiğimde kan tahlili verdim. Tahlil sonrası doktor bana ‘sen ilçeni canından çok mu seviyorsun’ dedi. Çünkü 8-9 ay boyunca tıbben ayakta bu şekilde nasıl gezdiğimi açıklayamadıklarını söyledi. Normal insan değerlerinin onda biri benim vücut değerlerimmiş. Yani benim yanımda biri hapşırsa ben komalık olurmuşum. Hareket halindeyken 24 saat gezerim ama durduğum zaman bir yorgunluk oluyordu. Sonra 1 hafta boyunca hastanede ilaç tedavisi aldık. Onun haricinde de 45 gün İstanbul’da tedavi görerek dinlendim. Biz de doktorun söylediklerine uyduk. Ondan sonra sağlığın ne demek olduğunu öğrendik. Böyle bir süreç yaşadık. Yaklaşık 2 haftadır da buradayız. Kanser söylentileri doğru değil” dedi.
“YIL SONU 10 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK”
Belediyenin iş kapısı değil, hizmet kapısı olduğunu ifade eden Togar, “Tekkeköy Belediyesi seçimden çıkmasına rağmen iddia ediyorum, 17 ilçe arasında hizmeti gösteren bir belediyeyiz. Bu süre içerisinde bizim eksiğimiz olabilir. Siyaset yaşamımız boyunca insanımıza çok fazla vizyon çizdik. Beklentilerini ve ufuklarını yüksek tutsun istedik. Ama maalesef bu bir alıştırılmışlıktır. Seçimden sonra hiçbir şey değişmemiş gibi yine bizden günlük talepleri istediler. Bu belediyemiz 56 yıl sonra istihdam bürosu açtı. Bugüne kadar da 4 bine yakın müracaat var. Bu müracaatların 2 bini çalışan, ‘Tekkeköy Belediyesi’nde bir iş olursa gelir miyim’ diyen insanlar. 2 binin 700’ü kendilerine bugün iş bulunmuş ve aktif olarak çalışıyorlar. Bir 700’ü de bulduğumuz işi beğenmediği için gitmeyen arkadaşlardır. Tekkeköy’de birisi ‘ben işsizim’ diyorsa o onun kendi kabahatidir. Belediyeler iş kapısı değil, hizmet kapısıdır. Bizim belediyeye dahi aldığımız arkadaşlarımızda bile sıkıntı var. İlk maaşlarını aldıklarında ‘maaş bu mu’ diyorlar. Beklenti çok yüksek olunca biz de üzülüyoruz. Bu kısa süre içersinde ciddi çalışmalara imza atıp inşallah bundan sonra da atacağız. Ben şu anda sıkıntıyı benim işe aldıklarımda yaşıyorum. Bu yılın sonuna kadar onların içerisinden 10 kişi işten çıkarılacak. Ben 20 yılımı birileri buraya gelsin, benden fazla fiyaka atsın diye harcamadım” diye konuştu.
“SEÇİMLERİ DÜŞÜNEREK BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAM”
5 yılda 300 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturacaklarını ifade eden Togar, “Ben 2019 seçimlerini düşünerek belediye başkanlığı yapmam. Onu düşünerek yapan isim kumanya, kömür, demir, çimento dağıtır ve 5 yılı düşünür. Bu şehirde Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz şehri kıra kıra büyütüyor. Büyüttükçe de oyu yükseliyor. Minibüsçülerle ilgili aldığı kararda 17 ilçe Büyükşehir Yasası gereği Büyükşehir’e bağlanınca ben sıkıntı yaşayacağına inananlardan biriydim. Ama 2008 yılında yüzde 48 alan Başkan Yılmaz, 2014 yılında yüzde 55 oyla seçildi. Yusuf Ziya Yılmaz bu şehir daha iyi olsun diye çalışan bir başkandır. Tekkeköy Belediyesi ilçe merkezinde anaokullar dahil elinin değmediği tek bir okul yok. 47 yılda 47 tane konteyner ev verilmiş ya da oturulabilecekse yenilenmiş. Biz 5 yıl içerisinde bu ilçede 300 aileyi sıcak bir yuvaya kavuşturacağız. Bunlar bizim ciddi çalışmalarımız. 14 kilometre asfalt yapmışız. Bunun iki katı kadar onarım ve bakım çalışması yapmışız. Toplamda 50 kilometre asfaltlama çalışması yapmışız. Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü desteği arkamızdadır. Biz kendimizi Büyükşehir Belediyesi’nin alt belediyesi gibi görmüyoruz. Tekkeköy Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin daire müdürlüğü şantiyesi gibi çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, ‘karla mücadelede 17 ilçe içerisinde köyünden telefon almadığımız tek ilçe Tekkeköy Belediyesi’ diyorlar” şeklinde konuştu.