Sivas’ta, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar program düzenledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sivas Müftülüğü tarafından organize edilen program Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Vali Alim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, "Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çeyrek asır önce Hz. Peygamberi anlamak için başlattığı Kutlu Doğum Haftası geleneği milletimizin kalbinde var olan Peygamber sevgisini harekete geçirmiş bu gelenek sadece ülkemiz için değil bütün gönül coğrafyasında bir bilgi ziyefetine, bir kardeşlik şölenine, bir maneviyat yenileme şölenine dönüşmüştür. Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllar Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşkuyla kutlamış, bütün merasimlerde Peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir. Bizler her şeyin en iyisini ve güzelini Peygamber Efendimizi tebliği, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımıza anlamlı kılan değerlerimizi dünya ve ahiret dengesini insan onuruna uyan yaşama sanatını bize hep o gösterdi" dedi.
Programda Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar ‘Kardeşlik’ konulu tiyatro gösterisi sundu. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bu yılki Kutlu Doğum Haftası teması olarak belirlenen ‘Birlikte Yaşama Hukuku’ konulu sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi.
Program Sevgi Evleri’nde kalan çocukların şiir okuması ve ilahilerin söylenmesinin ardından sona erdi.