YALOVA, () - YALOVA’ya gelen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Ak Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirdi. Türkiye’de HES barajlarıyla tarihi antik yapıların yok edildiğini söyleyen Kaplan, bu durumu IŞİD’in tarihi antik kentlere yaptığı saldırılardan farkı olmadığını söyledi. 
Seçim çalışmaları kapsamında Yalova’ya gelen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, partisinin il örgütü tarafından düzenlenen 'Büyük İnsanlık Şöleni' isimli etkinliğe katıldı. Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak HDP Yalova Milletvekili Adayları Nizamettin Öztürk ile Aynur Erbay birer konuşma yaptı. Ardından sahneye çıkan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, İzmir’de yapılan mitinge gösterilen ilgiden bahsetti. Kaplan, "Cumhurbaşkanı bir hafta önce orada miting yaptı. Miting alanı bomboştu. HDP bugün miting yaptı. Ege’de, güzel İzmir’de insanlar, halklar, emekçiler birleşti ve denizden haykırdılar ‘Biz HDP’yiz, biz değiştireceğiz’ dediler" ifadelerini kullandı. 
SEN DECCAL MI OLMAK İSTİYORSUN? 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kenan Evren’den daha fazla yetki istediğini söyleyen Kaplan, "12 Eylül darbecileriyle Ak Parti hesaplaşmadı. Ak Parti Kenan Evren’le helalleşti ve akladı. Davası Yargıtay’da kesinleşmeden öldü ve düştü. Resmi devlet törenini de Bakanlar Kurulu kararıyla hükümet yaptı. Şimdi bu Cumhurbaşkanı çıkmış diyor ki; ‘Bana Kenan Evren’den daha fazla yetki verin’ diyor. Bana Suudi Kralı’ndan daha fazla yetki verin diyor. Bana Mısır Firavunlarından daha fazla yetki verin diyor. Bana Saddam’dan daha fazla yetki verin diyor. Sen deccal mı olmak istiyorsun. Milletin kanını emdin, milletin parasını yedin. ‘Ben devletim devletin parasını harcarım’ diyorsun" dedi. 
ANTİK KENTLERİ BOMBALAYAN ZİHNİYETLE FARKINIZ NE? 
Türkiye’de HES barajlarıyla tarihi antik yapıların yok edildiğini söyleyen Kaplan, bu durumu IŞİD’in tarihi antik kentlere yaptığı saldırılardan farkı olmadığını söyledi. Kaplan, "Karadeniz’de dere mi bıraktın ey Cumhurbaşkanı. Rize’nin, Artvin’in, Trabzon’un bütün derelerini HES barajlarıyla tarumar ettiniz. Sizin IŞİD gibi Palmira Kenti’ne saldıran, antik tarihi kentleri bombalayan zihniyetle farkınız ne? O bombalıyor siz Hasankeyf’i sular altında bırakıyorsunuz. Çıkıyor meydanlara konuşuyor Cumhurbaşkanı da Başbakan da... Biri kısa biri uzun havadan çalıyor. Be Allah’tan kork. Senin IŞİD’ten ne farkın var? Hasankeyf’i bu sene sular altında bırakacaksın" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI