Osmaniye’nin Toprakkale ilçesine bağlı Tüysüz beldesinde, genel seçimlerin yanı sıra belediye başkanlığı seçimi de yapıldı. Belediye başkanlığı seçimini kazanan MHP adayı Veli Fidan, görevini Belediye Başkan Vekilliği yapan Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak’tan devraldı.
Belediye başkanlık makamında yapılan devir teslim töreninde konuşan Kaymakam Uzunparmak, “Bir yılı aşkın süredir bu beldemize en iyi şekilde hizmet etmeye gayret ettim. Umarım Tüysüz halkı da bu hizmetlerimizden memnun kalmıştır. Pazar günü yapılan seçim sonucunda yeni başkan belirlendi. Ben görevimi yeni başkan Veli Fidan’a devrederken, onun da en iyi şekilde hizmet edeceğine inanıyorum. Kendisine ve beldemize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kaymakam Uzunparmak daha sonra belediyenin mührünü Veli Fidan’a teslim ederek, makamına oturabileceğini söyledi.
Görevi teslim alan Veli Fidan ise ilk olarak Kaymakam Murat Uzunparmak’a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Fidan, “Tüysüz halkı bu göreve beni layık gördü. İnşallah ben de onları utandırmayacağım. Ben seçim öncesinde Tüysüz’e her ay bir proje yapacağımı söylemiştim. Bu sözümün arkasındayım ve bunu gerçekleştirmek için çalışacağım. Ben herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti ile MHP adayının çekiştiği seçimde MHP’nin adayı Veli Fidan 1655 oyla Tüysüz Belediye Başkanı seçilirken, AK Parti’nin adayı Ökkeş Demirci 1207 oy, Saadet Partisi’nin adayı Ramazan Karaburç ise 16 oy aldı.
Tüysüz, 1999’da belde statüsü kazanmış, ilçeye yakınlığı ve belediye birimlerinin yetersizliği nedeniyle 11 Ağustos 2013’te Bakanlar Kurulu kararıyla Toprakkale ilçesine mahalle olarak bağlanmıştı. Danıştay’a yapılan yürütmeyi durdurma başvurusu, 28 Mart 2014’te sonuçlanarak, beldenin tüzel kişiliği iade edilmişti. Bu gelişme üzerine Yüksek Seçim Kurulu, önce 14 Aralık 2014’te beldede yerel seçim yapılmasına karar vermiş, ardından genel seçimlere bir yıldan az süre kaldığı için seçimin 7 Haziran genel seçimleri ile birlikte yapılmasını karara bağlamıştı.