Kayseri Valisi Orhan Düzgün, engelli spor kulüplerine yönelik Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen nakdi yardım dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, kendi branşlarında ve engel gruplarında başarılı olan sporcuların, ilimizi ve ülkemizi gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti.
Engelli gençlerin ve vatandaşların topluma ve iş hayatına kazandırılması anlamında da çalışmalarda bulunulduğunu hatırlatan Vali Düzgün, sportif faaliyetlerde de başarılı kulüplere destek olmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Yeni yetişen gençlerimizden engelli kulüpleri aracılığıyla başarılı sporcularımız çıkmaktadır. Yüzme, kayak, futbol, basketbol ve diğer spor branşlarında sizin başarılarınızı gururla takip ediyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz gençlik merkezlerinde, engelli gençlerimizin spor haricinde iş hayatına ve toplumsal yaşama katılabilmesi, bilgi ve becerilerini artırması amacıyla bilgisayar kursu gibi değişik kurslar düzenlemektedir. Amacımız, engelli vatandaşlarımızın, gençlerimizin kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olmaktır. Geçtiğimiz günlerde Erciyes Kayak Merkezinde ‘Gözümüz Zirvede’ Projesi de bu konuda örnek bir proje oldu. Yine işitme engellilere yönelik ‘Huzura Ses Ver” Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından takdir edilen ve diğer illere de örnek gösterilen bir proje oldu. Diğer bütün branşlarda da bu çalışma alanlarımızı geliştirmek, yenilemek ve mümkün olduğu kadar farklı alanlara yaymak niyetindeyiz. Engelli kulüplerimizin gençleri evlerinden çıkararak gerek çalışma hayatında, gerekse de spor hayatında teşvik edilmesi yönünde göstermiş oldukları çabalardan dolayı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Sizlere maddi destek sağlamak amacıyla bugün bu vermiş olduğumuz desteklerin inşallah bundan sonra devam edeceğini belirtmek istiyorum.”
Engelli Spor Kulüpleri adına konuşan Kayseri Görme Engelliler Spor Kulubü Başkanı Süleyman Ekici de, devletin desteğini hissetmenin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade ederek, kendilerini bu konuda yalnız bırakmayan Vali Düzgün’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Düzgün, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca sağlanan ödeneklerle faaliyet alanlarına göre nakdi destek tutarları belirlenen 10 engelli spor kulübü temsilcisine nakdi yardım çeklerini teslim etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’nin de hazır bulunduğu törende, Vali Düzgün, kulüp temsilcilerinin istek ve önerilerini de dinledi. İşitme engellilere yönelik tercümanın da bulunduğu sohbet sırasında Vali Düzgün tarafından Valilik bünyesinde, engellilerin istek ve şikâyetlerinin dinlenmesine yönelik Vali Yardımcısı başkanlığında komisyon kurulması kararı verildi.