“Yaşam İçin Kalori, Sağlık İçin Koşu“ projesi kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından anaokulu öğretmenlerine yeterli ve dengeli beslenme semineri düzenlendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu ev sahipliğinde yürütülmekte olan “Yaşam İçin Kalori, Sağlık İçin Koşu“ projesi çerçevesinde geçtiğimiz günlerde Topçu Meydanında Sağlık Çadırı açılarak Projenin Şanlıurfa startını verdi. Bu kapsamda vatandaşların bilgilendirme ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anasınıfı öğretmenlerine 7 Nisan’ da seminer düzenledi. Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen seminerde Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Doç. Dr. Aslı Uçar ve Doç Dr. Nurcan Yabancı Ayhan birer sunum gerçekleştirerek, iyi ve dengeli beslenme formülleri hakkında bilgi verildi. Doç Dr. Aslı Uçar “Dünyanın bir kısmı açlıkla uğraşırken, diğer bir kısmı da Obezite ile uğraşmaktadır. Ülkemizde de obezite artık bir sorun haline gelmiştir. Yeni gelecek kuşakların sağlıklı beslenme konusunda daha bilinçli olmaları gerekmektedir” dedi.
Doç Dr. Nurcan Yabancı Ayhan ise, “Okul Müdürlerimiz Okulumuzun Sağlık Müdürü, Öğretmenlerimizin de sınıfların sağlık müdürü olmaları gerekmektedir. Toplum beslenme alışkanlıkları hızlı olarak değişmektedir, önlem alınmadığı takdirde içinden çıkılamaz bir hal alması kaçınılmaz olacaktır” diye konuştu.
Çocuklarımızın kola, cips ve açıkta satılan yiyecekler yerine salça ekmek yemesini tercih ederim diyen Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Çelik ise şöyle konuştu:
“ Öğretmenlerimize sağlıklı beslenme konusunda büyük görevler düşüyor. SGK yetkililerine bu organizasyonları için teşekkür ediyorum."