Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir’de en fazla yol çalışması bizim dönemimizde gerçekleşti" dedi.
Yüreğir sınırlarının 10 kat büyümesine rağmen girilmedik mahalle bırakmadıklarını belirten Çelikcan yapılan yol çalışmalarının karayolları standardında olduğunu belirtti. Yüreğir’in 6 bin sokağının yüzde 90’ını tamamladıklarını belirten Çelikcan kalan sokakları da en kısa sürede tamamlayacaklarını söyledi.
Yüreğir’de bir kaç ekiple yol çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çelikcan, "Ekiplerimiz şu anda Anadolu ve 19 Mahallelerimizde kaplama ve yama çalışması, Yunusoğlu Mahallemizde yama ve yeni açılan imarlı yollarda stabilize ve temel yapım çalışmaları devam etmektedir. Hava şartlarının normalleşmesiyle asfalt çalışmalarımız hızlanarak devam edecek" şeklinde konuştu.
"ASKİ KIRDIĞI YERLERİ YAPMALI"
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ASKİ’nin tamir için kırdığı yerleri yapmaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirtti. Kırılan yerlerin kendilerinin görevi olmamasına rağmen yaya ve araç trafiğinin aksamaması ve vatandaşları mağdur etmemek için yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Yüreğir’in kısıtlı imkanlarını en iyi şekilde kullanarak vatandaşlara hizmet ettiklerini belirten Başkan Çelikcan, "ASKİ’nin tamir ve bakım için kırdığı yerleri yapmaması nedeniyle hem vatandaşlarımız hem biz zor durumda kalıyoruz. Hem maddi olarak hem de çalışma programımız aksıyor. Bu yüzden ASKİ kendi kırdığı yerleri yaparsa bizim de çalışma programımızı aksatmazlar, hem de vatandaşlarımız mağdur olmazlar" diye konuştu.