Mehmet ÇİFTÇİ/MADRİD, ()

Valencia teknik direktörü Nuno Espírito Santo, Sofiane Feghouli'nin Fenerbahçe'ye transferi konusunda açıklamalarda bulundu. Nuno Sarı-Lacivertli kulüp ile yönetimin görüşmeler yaptığını doğrulayarak " Bana kalırsa futbolcu bizimle devam etmeli ancak teklif çok cazip ve bu futbolcuyu istiyorlar.Gitmesine mani olamayız" sözleri ederek Cezayirli futbolcunun Fenerbahçe'ye gitmesine yeşil ışık yaktı.

Feghouli'nin takımda sözleşme yenilemeyen tek futbolcu olduğuna da dikkat çeken Valencia teknik direktörü Nuno Esprito Santo, "Oyuncunun gönlünün bizden yana olduğunu biliyorum. Ancak bazı konularda anlaşma sağlanamıyor. Transfer pazarı henüz kapanmadı.Her an her şey olabilir" açıklaması yaptı.

İspanyol basını Valencia kulübünün bu futbolcuya sözleşme yenilemesi için teklif ettiği para ile Fenerbahçe'nin önerdiği ücret arasında çok büyük farklılıklar olduğuna işaret ederek en sonunda Cezayirli yıldızın Türkiye opsiyonuna evet cevabı vereceğini yazdı. Valencia'nın Şampiyonlar Ligi son eleme maçında Monaco karşısında takımının üçüncü golünü atan Sofiane Feghouli'nin sezona çok iyi bir giriş yaptığının altını çizen gazeteler kulübün bu futbolcuyu ucuz bir fiyata Fenerbahçe”ye satmaya yanaşmayacağını hatırlattılar. Velencia'nın kendileri ile halen bir yıllık sözleşmesi bulunan Cezayirli milli futbolcu için Sarı- Lacivertli yönetimden 10 milyon Euro”luk bir transfer bedeli isteyeceği belirtiliyor.