Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği ’Emisyon-İmisyon Ölçümlerinde Kullanılan Standartlar ve Ölçüm Yöntemleri Eğitimi’ için başvurular başladı.
Bakanlık çevre görevlisi eğitimi, riskli yapıların tespit edilmesine ilişkin eğitim, su, atık su ve atıktan numune alma eğitimi çalışmalarından sonra emisyon ölçümlerine ilişkin eğitim vermek için çalışma başlattı. Başvuruların başladığı eğitim programına katılmak isteyenler, bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın web sayfasından başvurusunu yapacak. Son başvuru tarihinin ise 6 Mart 2015 olduğu bildirildi.
Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ölçümlerin kalitesinin artırılmasına yönelik olarak bundan böyle ölçüm ve analiz laboratuvarlarında emisyon ve imisyon ölçümleri, sertifikası bulunan personel tarafından yapılabilecek. Bakanlığımız bundan sonraki süreçte de sektör temsilcilerinin yetişmiş personel istihdamı konusunda mağduriyet yaşamaması adına sektörün ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, bu eğitimlere devam edecektir. Söz konusu eğitime bu sektörde aktif olarak görev yapan personel ile birlikte bu sektörde daha sonra çalışmak isteyen personel de katılabilecek” dedi.