Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi, Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ile birlikte yönetim kurulu üyeleri İmam Gazali Hiradağı, Abdulvahab Delibaş, Kurtuluş Şengül, İlker Medeni ve Zeki Kızılkaya da ziyarette hazır bulundu.
Adana Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz, Başkan Recep Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak verdikleri hizmetlerle ilgili bilgiler verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün devletin şefkat eli olduğunu; kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, gaziler ile gazi ve şehit yakınlarına yönelik faaliyetler yürüttüğünü söyleyen Yılmaz, “Aile, pek çok toplum için vazgeçilmez temel bir kurumdur ve toplumda ikamesi imkansız bir takım fonksiyonlar üstlenmiştir” dedi.
Türkiye’nin sosyal sorunlar içerisinde olduğunu, bir yandan nüfusun arttığını, diğer yandan da kırsaldan kente doğru göç olduğunu ifade eden Yılmaz, “Tüm bu unsurlar, ‘aile’ kavramını değiştirmekte ve dönüştürmektedir. Yaşanan bu sorunlara karşı, devlet eliyle geliştirilen politikalarla müdahale edilmektedir” şeklinde konuştu.
“Çocukların yüksek yararı için en iyi ortam ailedir” diyen Yılmaz, şöyle devam etti:
"Ailesiyle birlikte yaşayan çocuk, eğer ailesinde problem yoksa, en mutlu çocuktur. Problemli ailelerde de, çocukları ailelerinden almaktansa, problemi gidermeyi tercih ediyoruz. Çocuğun mutlaka devlet koruması altına alınması gereken durumlarda da, “Koruyucu Aile Sistemi”ni devreye sokuyoruz.”
Başkan Recep Çalışkan ise, yaptıkları çalışmalardan dolayı Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Yılmaz’a teşekkür etti. Çalışkan, “Aile, toplumun en küçük kurumudur. Her şey ailede başlar. Kişinin ailesinden alacağı eğitim, geleceğine yön verir. Aile yapısı neyse, devletin yapısı da o olur. Yavrularımız devlet idaresi esnasında, ailelerinden aldıkları İslami şuuru unutmadan vazifelerini yerine getirirlerse, millet birliği de kendiliğinden sağlanır. ASKON Adana Şubesi olarak bizler, devletimizin ve milletimizin istikbalini teslim edeceğimiz yavrularımızın Allah ve Peygamber sevgisi ile yetiştirilmesine çok önem veriyoruz” diye konuştu.