AK Partili Abdurrahim Fırat seçim çalışmalarını Tekman ilçesinde sürdürdü. Vatandaşların, “Baskı altında oy kullanıyoruz.” Diyerek bölgede belirli odakların şiddet mesajlı baskı kurduğunu belirtmesine üzerine Fırat, vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli önlemlerin alınacağını ve seçimin huzur içerisinde tamamlanarak milli iradenin gücünün bir kez daha gösterileceğini söyledi.
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Abdurrahim Fırat beraberinde il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte seçim çalışmalarına Tekman ilçesinde devam etti. Fırat ilk olarak Ak Parti Tekman İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Fırat ilçedeki temaslarının ardından sırasıyla; Erence, Mecitli, Kayaboğazı ve Gökoğlan mahallelerini gezerek vatandaşlardan partisine destek istedi. Vatandaşların talepleriyle yakından ilgilenen Fırat, sorunların çözümü için gerekli girişimlerde bulunacağını ve bizzat takip edeceğini kaydetti.
Mahalle ziyaretlerinde vatandaşların en çok dert yandığı konu, seçim sürecinde üzerilerinde uygulanmaya çalışılan baskıydı. Özellikle HDP ve bazı siyaset dışı odakların yaptıkları bu baskıdan dolayı zor durumda kaldıklarına dikkat çeken vatandaşlar, bu konuda gerekli önlemlerin alınması ve sandıkta güven içinde oy kullanabilecekleri bir ortamın sağlanması konusunda yardım talep etti.
Bu ülkede her vatandaşın aynı haklara sahip olduğunu ve özgür bir şekilde oy kullanmasının da bunların başında geldiğini hatırlatan Abdurrahim Fırat, sandıkta ve sandıktan sonraki süreçte vatandaşın kendini güvende hissederek yaşamını sürdürmesi için gerekli tüm önlemlerin devlet tarafından alınacağından hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğinin altını çizdi. Fırat, “Oy vermekten korkmayın. Özgür iradenizle sandığa gidip oyunuzu kullanın. Baskıdan ve şiddetten de asla korkmayın. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlettir ve bu seçimde de vatandaşının güvenliği ve huzuru için ne gerekiyorsa yapacaktır içiniz rahat olsun.” diye konuştu.
Ak Partinin bu ülkede özgürlüklerin önünü açtığını ve din, dil, ırk ayrımı gözetmeden her vatandaşının refah ve huzur içerisinde yaşama hakkını her daim savunduğunu bildiren Fırat konuşmasına şöyle devam etti: “7 Haziran’da yapılacak olan seçimler, yeni Türkiye için önemli bir dönüm noktası. Çözüm süreci her ne pahasına olursa olsun amacına ulaşacaktır. Yapılan tüm engellemeler, tüm provokasyonlar ve baskıların hepsi İnşallah 7 Haziran’da boşa çıkacaktır. Türkiye Ak Parti ile 13 yıldır büyük bir yol aldı. 2023 hedefiyle çıktığımız bu yolda her seçimde olduğu gibi milletin iradesi yine üstün çıkacaktır. Millet gerekli dersi sandıkta verecektir. Bakın, HDP milletvekilleri birçoğu Kürtçe dahi bilmiyor. Bu şekilde Kürt halkını temsil ettiklerini söylüyorlar. Bilmedikleri bir dille, millete ne gibi yardımı dokunabilir ki bunların. Kapımız herkese açık. Elimizden gelen her şeyi yapacağız.”