AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, muhalefet partilerini İç Güvenlik Reform Paketine sahip çıkmaya davet etti.
Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM de görüşmelerine başlanacak olan İç Güvenlik Paketini uzun süredir kamuoyuyla paylaştıklarını ve tartıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Muhalefet partilerinin hepsine çağrıda bulunduk. Gelin sizin de katkılarınızı ve önerilerinizi alalım, birlikte çıkaralım bu yasayı dedik. Fakat gelinen nokta ortadadır. AK Parti olarak çok kapsamlı bir iç güvenlik reformu paketini hazırladık. Bu yasa özgürlük ve güvenlik dengesini esas almıştır. Her vatandaş gösteri yürüyüşü yapmakta özgürlüklerini sınırsız şekilde kullanabilir. Kimse özgürlükleri kısıtlayamaz. Kimse bu özgürlüklerin kullanılması esnasında diğer özgürlüğü kullananlara engel olamaz. Başkalarının özgürlüğünü de kısıtlayamaz. Ama bu özgürlük kullanımı esnasında kimse de başkasının güvenliğini tehdit edemez. Güvenliğini yok edemez. Bu yasa ile Avrupa’da, dünyanın her yerinde evrensel demokrasiye uygun şekilde düzenlemeler yapacağız. Bu yasanın esası şudur “dedi.
Temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alındığı bir reform paketi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Toplantı ve gösteri yürüyüşü adı altında düzenlenen şiddet eylemlerinde, vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin tehdit edilmesi, can ve mal güvenliğinin tehlikeye atılması, devlete ve esnafa ait bina, araç ve mallara zarar verilmesi, yakılması, hatta bu eylemlerin kimi zaman yağma girişimlerine dönüşmesi özgürlük-güvenlik dengesini bozmadan yeni tedbirler alınmasını zorunlu kılmaktadır. Vatandaşlarımızın kendilerini güvende hissetmelerinin sağlanması, vatandaşın canına, malına kast eden, esnafın ticaret ve alış veriş hakkını elinden alan saldırıların engellenmesi için, mevcut düzenlemelere ilave olarak önleyici tedbirlerin alınması gerekli hale gelmiştir” dedi.