Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı tarafından yapılan Kura’n-ı Kerim, Osmanlıca ve değerler eğitimi sertifika töreni yapıldı.
İlçe Halk Eğitim Toplantı Salonunda Kuran-ı kerim tilavetiyle başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sertifika töreninin açış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Çaktı, “Hafta sonları tatil yapmayıp Kuran öğrenmeye gelen siz değerli öğrencileri ve ailelerini tebrik eder Kuran ve manasını öğretmeye çalışan ve hiçbir karşılık beklemeden sırf Allah rızası için fedakarlık yapan kıymetli hocalarımıza da çok teşekkür ederim” dedi.
Belediye Başkanı Yusuf Özdemir ise, "Osmanlıca bizi geçmişimize bağlayan ve irtibatı koparmamamız gereken bir dildir. Bir sürü Osmanlıca yazı görüyoruz. Ne yazık ki bunları okuyamıyoruz. Bundan sonra çevremizde gördüğümüz Osmanlıca yazıları, Osmanlıca mezar taşlarını, Osmanlıca yazılmış eserleri çok daha rahat okuyabilecek, çok daha rahat çözebilecek fırsat ve imkanı sağlamak için bu kurslarımızı açtık” dedi.
Konuşmaların ardında kurs belgeleri kurs öğrencilerine verildi.
Törene AK Parti ilçe Başkanı Nizami Yancar, TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Savaş Bütün, Hayrat Vakfı Adıyaman Temsilcisi İlyas Buçakcı, Halk Eğitim Müdürü Yusuf Uçar, öğrenciler ve veliler katıldı.