Bursa’da bürger hastalığı sebebiyle iki bacağı kesilen 40 yaşındaki mahkumunun yakınları, cumhurbaşkanından ev hapsi istedi. Mahkumun bu halde cezaevinde kalmasının ölüm olduğunu kaydeden gözü yaşlı aile, "Biz affedilsin istemiyoruz. Cezasını evinde ya da elektronik kelepçe takılarak çeksin" dedi.
Edinilen bilgiye göre, Bursa’da parke işiyle uğraşan 2 çocuk babası Kenan Yalçıntaş (40), yakalandığı bürger hastalığı sebebiyle 18 yıl evvel bir ayağını, 2 yıl önce de diğerini kaybetti. Amansız hastalık sebebiyle el parmakları da kesilen Yalçıntaş, ticari hayatında da sıkıntılar yaşamaya başladı. Dolandırıcılık suçundan tutuksuz olarak yargılanan Yalçıntaş, hakkında verilen 5yıl 10 ay hapis cezasının onanması üzerine 8 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yalçıntaş’ın yakınları, günden güne eriyen kader mahkumunun cezasını evde çekmesi ya da elektronik kelepçe takılması için savcılığa müracaat etti. Rapor için önce Bursa Devlet Hastanesi’ne, ardından da Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen engelli adamın cezaevinde kalmasında bir mahzur olmadığı ifade edildi.
8 aydır Bursa’da tutuklu olan Kenan Yalçıntaş’ın Balıkesir Cezaevi’ne sevk edilmesi üzerine ailesi yıkıldı. Babalarının hapse girmesi 9. sınıf öğrencisi İnan Güven ile lise son sınıfta okuyan Cevher Yalçıntaş’ın derslerini de olumsuz etkiledi. Evin bütün yükü omuzlarına yüklenen anne Fatma Yalçıntaş ise geçim sıkıntısı üzerine evlere temizliği gitmeye başladı. Yakınlarını görmeye Balıkesir’e gitme imkanları olmadığını söyleyen aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek yardım istedi.
Kardeşinin cezaevine düşmesinin ölümü demek olduğunu belirten abla Lehviye Bilici, “Devlet büyüklerimden rica ediyorum. Kardeşim cezasını evinde çeksin, ölürse de çocuklarının yanında ölsün. Kardeşimi şu an çok uzak cezaevine gönderdiler. Kendisini görmeye gidemiyoruz. Çocukları perişan halde. Okula gidemiyorlar. Devlet yetkililerinden rica ediyorum. Cumhurbaşkanımız benim sesimi duysun. Kardeşimi ölüme terk etmişler. Kardeşim bürger hastası ve yeşil reçete kullanıyor” dedi.
Eşi Fatma Yalçıntaş ise, “8 ay önce kocam tutuklandı. 2 ayağı ve el parmakları yok. Çok hasta ve bakıma muhtaç. Eşimin her ihtiyacını ben karşılıyordum. 8 aydır cezaevinde. Cezasını evinde çekmesini devlet büyüklerinden istiyorum. Şu an Balıkesir’e gönderdiler. Maddi durumum müsait olmadığı için göremeye gidemiyoruz. Benim iki çocuğum okuyor. Çocuklarımın devamsızlıktan okulda kalma durumu var. Ben hastayım, eşimi göremeye gidemiyorum. 18 yıl önce bir ayağını kaybetti, 2 yıl evvel de diğer ayağı kesildi. Ben eşimi affetsinler demiyorum. Bari cezasını evde çeksin. Benim günlerim çok zor geçiyor. Kızım başarılı bir öğrenciydi. Şu an karnesi çok kötü. Eşim adam öldürmedi. Yaptığını da bilerek yapmadı” şeklinde konuştu.
Çocuğu 15 yaşındaki İnan Güven Yalçıntaş ise, “Evet, babam bir suç işledi. Ben affedilmesine taraf değilim, sadece ev hapsi verilsin. Görüş günlerinde babamızı özlediğimiz için görmeye gidiyoruz. Bu sebeple sınıfta kalma ihtimalim var. Babamı Balıkesir’e sevk ettiler” dedi.