Mardin’in önde gelen kanaat önderlerinden ve AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, bu yılki Nevruz bayramının Türkiye toplumunu oluşturan halkların gönüllerine yeniden yakılacak kardeşlik ateşine vesile olacağını söyledi.
Türkiye’de yaşayan bütün etnik kimliklerin et ve tırnak gibi birbirinden ayrı düşünülemediğini ifade eden AK Parti Mardin milletvekili aday adayı Süleyman Çelik, yaşanmakta olan çözüm sürecinin bu yıl kutlanacak olan Nevruz bayramı ile daha bir anlam kazanacağını dile getirdi. Türkiye’de yaşayan, ortak vatan ve ortak geleceği paylaşan halkların gönüllerindeki kardeşlik ateşinin yaklaşan Nevruz bayramı ve Nevruz ateşiyle hiç sönmeyecek gibi daha bir coşkuyla yakılacağını ifade eden Çelik, "Kırk yıla aşkın süredir Türkiye’deki halkların kardeşliğini hedef alan ve bu hedefler doğrultusunda kardeşi kardeşe kırdırma politikaları üzerinden varlıklarını sürdüren bir takım iç ve dış mihrakların yolun sonuna geldiğini görüyoruz. Milli birlik ve kardeşlik projesi ve nihayetinde de devam eden çözüm süreciyle Türkiye ve bölgemizin üzerinde bir takım emelleri ve hedefleri olan söz konusu oluşumların hedef ve oyunlarının kursaklarında bırakacak noktaya gelindiğini bölge halkı olarak memnuniyetle izlemekteyiz. Cumhuriyet tarihiyle yaşıt sorunların silahlar olmadan da çözülebileceğini nihayet anlaşılmıştır. Bu vesileyle silahların bırakılmasına yönelik olarak, son zamanlarda hız kazanan girişim ve devam eden diyalog ortamının yaklaşan Nevruz bayramını daha bir anlamlı hale getirmiştir. Bölge insanı, yakılacak Nevruz ateşinin bu defaki odununun artık silahlardan oluşmasını arzu etmektedir. Halkımız, sonsuza kadar sürecek bir eylemsizlik ile silahsız ortak bir yaşam istemektedir. Bu demokratik siyasetin önünü de zaten kendiliğinden açacaktır. Onun için diyorum ki, gerçek kardeşliğe bir adım mesafedeyiz" dedi
AK Parti hükumetince başlatılan ve devlet projesi olarak yasallaşan çözüm sürecinin bir samimiyet, cesaret ve kardeşliği yeniden tesis etmenin projesi olduğunu anlatan Çelik, "Çözüm sürecinin nihayete ermesiyle ülkemize yeniden bahar havası hakim olacaktır. Bunun için atılan kararlı adımlar, bizleri sonuca ulaşmamız noktasında her geçen gün biraz daha inandırıyor. Artık diyoruz ki; bin yıllık kardeşliğimizi gönüllerde küllendirmeye çalışanlara inat, bu yılki Nevruz ateşi, daha nice binlerce yıl sürecek kardeşliğin nişanesi olarak yükselecektir" şeklinde konuştu.