Emekli Okul Müdürü Şükrü Atakan’ın torunu Sena Atakan’ın, Galatasaray Lisesi’nin ilk Kütahyalı öğrencisi olduğu bildirildi.
16 yaşındaki Sena Atakan, okulun ilk döneminde takdir ve onur belgesi alarak ailesine büyük bir gurur yaşattı.
Şükrü Atakan, yaptığı açıklamada, "Torunum Sena, Kütahya’daki tahsil hayatı boyunca girdiği sınavlarda yurt genelin ve il düzeyinde çok iyi dereceler alıp, tüm sınıfları takdirname ile geçti. Sena, Germiyan Koloji’nden 8. sınıflar arasında okul birinci olarak mezun olup, TEOG sınavlarında tüm soruları doğru cevap vererek Galatasaray Lisesi’nde okumaya hak kazandı. Torunum, yatılı olarak okuduğu hazırlık sınıfında, ilk dönem takdir ve onur bölgesi getirerek, Kütahya’nın en geniş ailelerinden olan Atakan ailesini ve dostlarını mutlu edip, sevinç ve gurur kaynağı olmuştur" dedi.
Emekli Eğitimci Şükrü Atakan, Galatasaray Lisesi hakkında şu bilgileri verdi: "Galatasaray Lisesi ilk kuruluşu 2. Sultan Bayezit zamanında 1481 tarihinde Enderün-ü hümayün-ü adı ile kuruldu. Bir süre kapalı kalan okul, Sultan Abdülaziz’in Fransa’yı ziyareti sırasında 1867 Fransız eğitimi hakkında yaptığı inceleme sonunda imparatorluğu batı standartlarında böyle bir okul kazandırmayı düşündü ve 11 Mayıs 1868’de (Sultani) mektebini açtı. Okula yalnız zeka ve kabiliyetleri en yüksek derecedeki öğrenciler hiç bir ayırım yapılmadan alınıyordu. Bu öğrencilerin ileride Osmanlı yönetiminde ileri ve yüksek mevkilerde görev almaları hedefleniyordu. Cumhuriyet kurulduktan sonra okulun adı Galatasaray Lisesi oldu. Galatasaray Lisesi mezunu Ali Sami (Yen) ve okul arkadaşları tarafından 1905 yılında Galatasaray Kulubü kuruldu." (EFE)