Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Napoli karşısında hem Türkiye’nin hem de kendi prestijleri açısında önemli bir müsabaka olduğunu belirterek, bu maçta daha farklı bir takım olacaklarını söyledi.
Spor Toto Süper Lig’de İstanbul Başakşehir’i 3-2 mağlup ederek moral bulan Trabzonspor’da gözler 19 Şubat Perşembe günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanacak Napoli maçına çevrildi. Bordo-mavililer iki ayaklı maçın Trabzon’da oynanacak ilk ayağında avantajlı bir skor elde etmek isterken, teknik direktör Ersun Yanal ise Napoli ile oynanacak olan maç öncesi önemli mesajlar verdi.
Yanal, Napoli ile oynayacakları maçın hem Türkiye’nin hem de kendi prestijleri açısında önemli olduğunu belirterek, "Kendi misyonumuzun maçı olacak. Çok farklı bir atmosferde geçeceğini düşünüyorum ve çok farklı bir ortamda oynanacak bir maç. Bu maçta daha farklı bir takım olacağımızı düşünüyorum. Kim oynarsa oynasın hiç sorun değil. Şu sakat, bu cezalı diye düşünmüyorum. Çünkü zaten kadroda çok büyük değişikliklerde yapamıyorsunuz. Üç oyuncu ilave edebildik. Bunun altına çizelim. Yeni transferlerimizin içerisinde birlikte olmayacağımız oyuncularımız var. Sakatlarımızın dışında Constant ve Mehmet Ekici cezalı olduğu için oynayamayacak. Ama yine de biz güçlü bir rakibe karşı çıkıp sahamızda en iyi mücadelemizi yapıp, ülkemizi iyi bir şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Trabzonspor’un Avrupa kupası macerasının devamı için iki maç oynayacağız. Ben bütün taraftarlarımızı burada bizimle olmaya davet ediyorum. Hep beraber burada güzel bir gece geçirelim. Güzel çekişmeli bir maç oynayalım ve biz kazanalım" ifadesini kullandı.
"ŞAMPİYONLAR LİGİ DAHİL LİGDE HER SONUCU KOVALAYACAĞIZ"
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligdeki konumlarıyla ilgili olarak ise Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere her sonucu kovalanması gerektiğini belirterek, "Trabzonspor’un şampiyonluğu çok önemli. Şampiyon olması da çok önemli. Bu konuda her zaman söylüyorum; birlikteliğe ihtiyaç var. Taraftarlarımızın, futbolcularımızın ve kulübümüzün idarecilerin, tüm camianın kenetlenmeye ve birlikte yürümeye ihtiyacı var. Umarım bu konsensüs yakın zamanda gerçekleşir" diye konuştu.
"CARDOZO’NUN PROBLEMİ YOK. NAPOLİ MAÇINDA OYNAYABİLİR"
İstanbul Başakşehir maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Cardozo’nun, Napoli maçında oynamasına engel bir durumun olmadığını belirterek, "Cardozo’nun en ufak bir problemi yok. Beli ile ilgili bir problemi vardı. Daha önceden oluşmuş ve düzelebilecek bir sakatlığı vardı. Bu noktada artık son noktaya geldik. Kart cezalısı olduğu için tedavi altına aldık ve art arda oynanacak olan maçlara hazır hale getirdik. Şu anda takımla birlikte antrenmanlara başladı. Kendisini güçlendirdik ve sezon sonuna kadar hiçbir sorun olmadan devam edebileceğiz. Bosingwa’nın da tedavisi sonuçlanacak. Oynayıp oynayamayacağına karar vereceğiz. Bizimle olması yakın. Yusuf’da bir kemik ödemi var. Darbeli maçlar oynuyoruz ciddi darbeler aldık. Mehmet ise son dakikalarda zor dayanıyor. Bileğinde kemik ödemi var ağrılı bir şekilde oynuyor. Yusuf’u yetiştirmeye çalışıyoruz ama zor oynuyor. Dün oynan maçta Yatabare de sakatlık nedeniyle çıktı. Kontrol edeceğiz" şeklinde konuştu.
Uzun bir sakatlığın ardından yeniden sahalara dönen Deniz Yılmaz’ın performansını beğendiğini belirten Yanal, "Altı ay oynayamayan bir oyuncu için oldukça başarılıydı. Deniz önemli bir oyuncu. Bence takıma çok iyi katkı yaptı" şeklinde konuştu.