İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği kapsamında yapılan değişikliklerin uygulama esasları ve sektöre getirdiği yenilikler hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Özfidan, Sivas’ta faaliyet gösteren kırmızı ve kanatlı eti perakende satışını ve üretimini yapan işletme temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Gıda ve Yem Şube Müdürü Seyit Yıldız, “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin, 13 Şubat 2015 tarihinde ve 29266 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Et ve Et Ürünleri Tebliği konusunda uygulanacak esaslarla ilgili olumsuzlukların yaşanmaması amacıyla bu toplantıyı düzenledik. “dedi.
Yıldız, "Lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler gibi son tüketiciye yemek hizmeti veren işletmeler dökme olarak çiğ et ve çiğ durumda bulunan hazırlanmış et karışımları satışı yapamaz. Perakende işletmeler de kıyma, hazırlanmış kırmızı et karışımları üretimi yapamaz. Tüketici talep ederse anlık olarak kıyma ve hazırlanmış et karışımları gibi et ürünleri tüketicinin gözü önünde hazırlanır. Çiğ kanatlı etleri hazır ambalajlı olarak piyasaya arz edilir ve perakendeci tarafından ambalaj bütünlüğü bozulmadan son tüketiciye sunulur. Ancak tüketici talebi doğrultusunda satın alınan ürün parçalanabilir.” ifadelerini kullandı.