Konak Belediyesi’nin Yenişehir’deki kapalı pazar yerinin yerine inşa edeceği yeni hizmet binası için düzenlenen ’Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması’ sonuçlandı.
Konak Belediyesi, yeni hizmet binası için çalışmalarını hızlandırdı. Yeni hizmet binasının şartnamesi hazırlanırken, bina için düzenlenen ’Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması’ sonuçları da açıklandı. Sonuç aşamasından önce, sivil toplum örgütleri, mahalle sakinleri ve meslek odaları toplantılar ile fikirlerini beyan etme fırsatı buldu. Proje Yarışması’na sunulan 72 adet proje, jüri üyeleri tarafından tek tek incelemeye alındı. Üç gün süren değerlendirme sürecinde tüm projeler seçici kurul üyelerince tek tek incelendi. Yapılan titiz inceleme sonucunda yarışmanın kazananı jüri üyelerinin oy birliğiyle belirlenirken birinciliği Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul’un projesi aldı. Yarışmada ikinci ve üçüncü gelen projeler de seçilirken beş proje de eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.
Jüri Danışma Kurulu’nda yer alan ve süreci yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, birinci seçilen projenin uygulanmasıyla birlikte hem Konak’ın, hem de İzmir’in yeni bir prestij binasına kavuşacağını söyledi. Binanın yer aldığı bölgenin de gelişimine katkı koyacağını ifade eden Pekdaş, "Konak Belediyesi’ne yeni bir hizmet binası yapmak ilk hedeflerimizden birisi demiştik. Belediyemize bir hizmet binası kazandırdığımız gibi Yenişehir bölgesinin kalkınmasını sağlayabilecek bir prestij bina, bir sembol binayla da bölgenin gelişmesine yönelik çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Yarışmada güzel eserler var. Bu eserler arasında en güzel, en fonksiyonel ve bölgeyi tetikleyecek bir projenin seçilmesini önemli buluyorum" dedi.
TÜM PROJELER SERGİLENECEK
Mimari Proje Yarışması’na katılan 72 projenin 18 Ağustos 2015 Salı günü açılacak sergiyle ziyaretçilerin beğenisine sunulacağı öğrenildi. Halka açık olacak sergi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) düzenlenecek ve 29 Ağustos’a kadar açık kalacak.