Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, işçilerle öğle yemeği yedi. Bakan Yıldız, "Türkiye’de yaşanan değişimde Kayseri Şeker Fabrikası en önemli simgelerden bir tanesidir" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Kayseri Şeker Fabrikası’nı ziyaret etti. Burada işçilerle beraber öğle yemeği yiyen Yıldız, Türkiye’de bir değişim yaşandığını söyledi. Bakan Yıldız, "Türkiye’de bir değişim yaşanıyor. Türkiye’de bir büyüme yaşanıyor. Bunu hep beraber özellikle Kayseri Şeker Fabrikası bunu en önemli simgelerinden ve en önemli pilot bölgelerinden bir tanesidir. Ne oldu? Şeker fabrikası bahçesinde bir yerde define falan mı buldu? 126 milyon TL kar oluyor. Bundan 4 yıl önce bankalar haciz getiriyordu. Siz çalışırken pancarların arasında külçe külçe altın mı buldunuz. Nasıl oldu bu? İnsan kaynağı ile oldu. Yöneticileri değişti, dürüst ve şeffaf anlayış hakim oldu. harama, hileye bulaşılmayan yalnızca vebal olan inancına, dünyevi ve uhrevi bütün günahlardan kaçmaya çalışan yapıyla beraber oldu. Burası aynı işletme. Aynı binalar. Pancarda aynı. Yaşar Karayel ağabeyimizin şeker fabrikasına çok büyük emeği vardır. En büyük çalışmayı o yapmıştır" ifadelerini kullandı.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da, "Kayseri Şeker Fabrikası bundan 4 sene önce gerçekten çok büyük bir açmaza düştüğü sırada devlet adamı sorumluluğu çerçevesinde bu konuya ilgi ve alaka gösterdiler. Kayseri Şeker bugün mutlu, huzurlu ve rahatsa bunda da sayın bakanımızın başlangıçta koymuş olduğu iradenin önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor" dedi.
Akay ayrıca, "Kayseri Şeker Fabrikası’nı teslim aldığımız da 648 milyon TL borç vardı. 30 Nisan tarihi ile 134 milyon TL borca düştü. Ayrıca Kayseri Şeker Fabrikası bu sene 126 milyon TL’de net kar sağladı. Bu finansman giderleri sonrası ve diğer giderlerin de üzerine kurduğumuz zaman 195 milyon TL gibi bir kaynak ifade ediyor. Geçen sene de bu rakam 184 milyon TL seviyesindeydi. Demek ki Kayseri Şeker Fabrikası, bir senede bu kadar kaynak oluşturabiliyor. Geçen sene elde ettiğimiz 122 milyon TL net karla, Kayseri Şeker Fabrikası, bu sene hesapları ile Kayseri’de vergi rekortmeni oldu" şeklinde konuştu.