Siirt’te bazı esnaf, etkisini gösteren soğuklara karşı ısınmak için elektrikli ısıtıcı yerine mangal ateşini tercih ediyor.
Yurt genelinde etkili olan soğuk havalar Siirt’te kendini hissettirirken iş yerlerinde doğalgaz bulunmayan birçok esnaf elektrikli ısıtıcı aletlerinden kaynaklanan yüksek faturalar karşısında çareyi mangal kömürü yakmakta buldu. Helvacılar Çarşısı’nda esnaflık yapan H. İsmail Demir, işlerin durgunluğundan yakınarak, "Halk zaruri ihtiyaçları dışında çarşıya uğramadığı için biz de çoğu zaman öğlene kadar siftah yapamıyoruz. Geçen aya kadar elektrikli soba ile ısınıyorduk. Ancak yüksek gelen elektrik faturaları karşısında mecburen çareyi mangalla ısınmakta bulundum. Çünkü son aylarda soğuk havalar nedeniyle işlerimiz durdu. kazandığımızı da elektrik faturalarına neden ödeyelim ki. Az kazançla tasarruf etmeye çalışıyoruz" dedi.
Elektrik ısıtıcısından kaynaklanan yüksek faturadan şikayet eden bir başka esnaf Misbah Yılmaz ise, iş yerinde doğalgaz olmadığı için kışın elektrikli ısıtıcı ile ısındıklarını, ancak bu ay fırından aldığı odun közüyle mangalda ısınmayı tercih ettiğini söyledi. Yılmaz, mangal kömüründen kaynaklanabilecek karbonmonoksit gazına karşı da bazen iş yerinin kapısını havalandırarak tedbir aldığını sözlerine ekledi.