Kütahya’da 15 köyün muhtarı, dar olan grup yolunun genişletilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne müracaat bulunduklarını, yetkililerce 2014 yılı içerisinde yapılması için söz verilmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadığını dile getirdiler. Muhtarlar, söz konusu bölgede 3 gün arayla 2 ayrı trafik kazası meydana geldiğini bildirdiler.
Köy sakinlerinden 2 kişinin traktörünün kayarak uçuruma yuvarlandığını belirten muhtarlar, kazaların sorumlularının ortaya çıkarak, halka hesap vermesini istediler.
Kazalarda şans eseri yaralanma olmadığını ifade eden Yaylıbaba, Pullar, Mustafalar, Bayat, Musa, Şenişler, Emrez, Abaş, Çömlekçi, Saray, Bayramşah, Kureyş, Çakmak, Dere ve Gövem köylerinin muhtarları, "İlimiz merkez ve Aslanapa ilçesine bağlı köylerin kullandığı grup yolu olarak bilinen ve Yokuşbaşı Mevkii’nde yolun ve köprünün dar olması nedeniyle bu yolu kullanan köylüler olarak bu mevcut yolda sık sık kazalar olmaktadır. Son olarak 24- 27 aralık 2014 tarihlerinde arka arkaya iki büyük maddi hasarlı kazalar olmuştur.Bu yolun yapılmasını köylülerimiz adına, köylerin muhtarları olarak yetkililerden can kaybına meydan vermeden yapılmasını istiyoruz. Yolun yapılması için İl Özel İdaresi’ne defalarca yazılı ve sözlü olarak iletmemize rağmen bugüne kadar bir netice alınamamıştır.Bu yoldan çalışan köyler, 12 yıldır siyasi iktidara her seçimlerde ek büyük desteği vermiştir. Yetkililerden mağduriyetimizin acilen giderilmesini talep ediyoruz" dediler.(EFE)