Konya’nın Kulu ilçesinde lise öğrencilerine yönelik uyuşturucu semineri verildi.
Kulu Eski Belediye Binası Konferans Salonundaki seminer METEM ve Düden Anadolu liselerinde eğitim gören öğrencilere Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı tarafından verildi. Prof. Dr. Alparslan Özyazıcı, öğrencilere alkol, sigara, esrar ve eroin gibi uyuşturucu maddelerin zararları hakkında sinevizyon gösterimi eşliğinde bilgiler verdi.
Uyuşturucu maddelerin tamamının insan sağlığına zararlı olduğunu anlatan Prof. Dr. Özyazıcı, uyuşturucu kullanan gebe bir annenin doğum yaptığında dünyaya getirdiği bebeğinin, anne karnındayken uyuşturucunun etkisinde kaldığını ve bebeğin gelişiminde engel hallerin ortaya çıkabileceğini söyledi.
Uyuşturucu kullanımının boşanma, trafik kazaları gibi olumsuz etkilerinin de olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özyazıcı, başta sigara olmak üzere diğer alkol, uyuşturucu haplar ve esrar ile eroin gibi maddelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.
Kötü alışkanlıkları olan arkadaşlarda da uzak durulması gerektiğini kaydeden Özyazıcı, sağlıklı yaşamak için dengeli beslenmenin ve spor yapmanın sağlıklı ve uzun yaşam için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.