İZMİR'in Bergama İlçesi'nde Aziziye Mahallesi'nde bulunan müzikholden rahatsız oldukları için bir süre önce yürüyen mahalleli kadınlar, tekrar yürüyerek tepkilerini devam ettirdi.
Bergama'nın 150 hane 335 nüfuslu Aziziye Mahallesi'nde, uzun yıllar birahane olarak hizmet veren bir işletme bir süre önce müzikhole dönüştürüldü. İddiaya göre kadın garson çalıştıran ve saat 03.00'e kadar izni olmasına rağmen daha geç saatlere kadar müzik yayını yapan işletmeden rahatsız olan mahalledeki kadınlar daha önce yaptıkları eylemi devam ederek müzikholü protesto ettiler. Bergama Belediye Meclis toplantısı öncesi belediye binası önünde toplanan mahalleli kadınlar, 'Köyümüze pavyon istemiyoruz' diye slogan attı.
Bergama CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam makamında kadınları kabul etti. Kadınları dinleyen Atlam, "Sizi anlıyorum ve destekliyorum fakat işletmenin her şeyi yasal gerek müzik yayın ruhsatı gerek se işletme ruhsatı var o yüzden burayı kapatamayız" dedi.
"BİZİM RAHATSIZLIĞIMIZI GİDERECEK KANUN YOKMU ?"
Kadınlar adına konuşan Havva Ünver ise, "Her eylemimizde işletmenin ruhsatı var bir şey yapamayız lafı temcit pilavı gibi ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. Peki, mahalle sakinleri olarak bizim rahatsızlığımızı giderecek kanun yok mu? diye karşılık verdi. Bunun üzerine Atlam grup üyelerine işletmenin ruhsatlarının yeniden inceleceğine ve yasal olarak ne yapılacaksa yapma sözü verdi. Bergama Belediye Meclis toplantısında AK Parti grubu konu hakkında önerge vererek müzikhollerin kapanış saatinin 00.00'a kadar çekilmesini talep etti. Milliyetçi Hareket Partisi grubu da öneriye destek verdi. CHP Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ümit Atlam ise yaptığı konuşmada, "Bergama turistik bir şehir. Eğlence merkezlerinin kapanışını saat 00.00'a çekersek tüm eğlence merkezlerini kapsar" dedi. Bunun üzerine Bağımsız Meclis Üyesi Halim Yazıcı söz alarak "Pavyon diye bilinen müzikhollere hiçbir turist girmiyor. Turistin girdiği yerler turistik işletmeler bunların da ruhsatları ayrıdır" diye konuştu. Meclisin konu hakkındaki kararını bir sonraki meclis toplantısında vereceği belirtildi.
FOTOĞRAF