Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Mahmudiye Mahallesi sakinleri, yıllar sonra teknolojiyle buluştu.
Orhangazi’ye bağlı Mahmudiye Mahallesi’nde çekim alanı olmadığından dolayı kullanılmayan cep telefonları için baz istasyonu kuruldu. Türkiye cep telefonuyla 1990’lı yıllarda tanışırken, Mahmudiye Mahallesi’nde yaşayanlar bu teknolojiyi kullanamıyordu. Mahmudiye Mahallesi Muhtarı Kadir Altıntaş, 2014 seçimlerinde göreve geldikten sonra baz istasyonu sorununu çözmek için adım attı. Son iki aydır sürdürdüğü çalışma Mahmudiye’de tarihi sorunu çözüme kavuşturan Altıntaş, mahalleye baz istasyonunun kurulmasını sağladı. Altıntaş, yıllardır mahalleye geldiğinde cep telefonunu kapatan halkın nihayet iletişim çağına geçtiğini söyledi.
“ÇOK SIKINTI YAŞIYORDUK”
Muhtar Kadir Altıntaş, baz istasyonu olmadığı için cep telefonlarının çekmediği yıllarda iletişimle ilgili ciddi sıkıntılar yaşadıklarını söyleyerek, “Mahmudiye Orhangazi’den 18, en yakın mahallesi olan Üreğil’den 8 kilometre uzaklıkta. Acil durumlarda sadece ev telefonlarını kullanabiliyorduk. Vatandaşlarımız birbirine ulaşmak isteyince, eğer evde değilsek ya mahalle kahvesine ya da tarlaya gitmek zorunda kalıyordu. Bunun sıkıntısını yıllarca yaşadık” dedi.
ŞİMDİ İNTERNETLERİ DE VAR
Altıntaş, iletişim eksikliklerinin sadece telefonla sınırlı kalmadığını belirterek, “Ne yaptıysak interneti de getiremedik. İnternet olmadığı için vatandaşımıza ikametgah veremiyorduk. İhtiyacı olanları Orhangazi merkezdeki Muhtarlar Derneği’ne yönlendirmek zorunda kalıyorduk. Şimdi baz istasyonu ile birlikte mobil internete de kavuştuk. 150’yi aşkın kullanıcı olduğu, cep telefonlarımız çektiği gibi, internet hizmeti de alabiliyoruz” diye konuştu.