Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) 7. Meslek Komitesi, Kocaeli Ticaret Odası (KTO) Tekstil Komitesi ile birlikte müşterek komite toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıya DTSO 7. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Emre Durmazoğlu, üyeler DTSO Yönetim Kurulu Hayati Eğilmez, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Hacıislamoğlu, Meclis Başkan Vekili Yalçın Balaban, Komite Üyeleri Tuncay Çalkayış, Turgut Pak ve Kocaeli Ticaret Odası Tekstil Komitesi üyeleri katıldılar.
Toplantıda Kocaeli Ticaret Odası tarafından kurulan ‘KOTO Akademi’ eğitim programları örneğinin incelenerek, DTSO’da benzer bir oluşumun sağlanması konusunda çalışmaların başlamasına, Kocaeli’de düzenlenmesi düşünülen “Tekstil Sektöründeki Esnaf Sorunları Platformu” ile ilgili olarak bu platforma Düzce’den de yeterli katılımın sağlanması için çalışma yapılması. Sezon sonu ürünlerinin indirimli satışlarının yapılacağı günlerin tespitinde, odaların da görüşlerinin alınmasına ve çevre illerle birlikte koordinasyon sağlanması. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından işyeri açma ve çalışma ruhsatının varlığında ayrıca Pazar günleri için ayrı bir çalışma ruhsatı aranmaması kararının Düzce Belediyesi tarafından da alınabilmesi için çalışma yapılmasına. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında AVM’lerde esnaflara ayrılacak ticaret bölümü paylarının yeteri kadar ayrılması hususunda Valiliklerden destek alınması hususu için çalışma yapılmasına, karar verildi.