ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasının ardından Ordu'nun Gülyalı ilçesinde daha önce metrekaresi 100 liradan alıcı bulan arsaların metrekaresi, 250-750 liradan satışa sunulmaya başlandı. 

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçelerine yatırım yapmak isteyen iş adamlarının arsa satın almakta zorluklarla karşılaştıklarını söyledi. 

Bazı vatandaşların arsalarını hiç satmak istemediklerini, bazılarının ise yüksek fiyatla satma beklentisi içerisinde bulunduklarını anlatan Şen, belediye olarak söz konusu sıkıntıların çözümü noktasında ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

İlk aşamada ellerinden gelenin sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturmak olduğuna işaret eden Şen, "Çünkü fazla işin içine girdiğimiz zaman insanlar farklı algılıyor. Onun için biz bu aşamada sadece yatırımcı ile arazi sahiplerini buluşturuyoruz ama buradan çağrı yapıyorum. Yatırımcılardan rayiç değerin üzerinde çok fiyat istemesinler, makul olanı istesinler. Tabii ki hiç kimse yerini çok ucuza vermesin. Ancak iki, üç misli fiyat da istemesin. Yoksa olduğumuz yerde kalırız" değerlendirmesinde bulundu. 

- "Özel sektöre yol açmalıyız"

Şen, ilçeye yapılan devlet yatırımlarının ekonomiye daha fazla katkı sunmasının yolunun özel sektörün de ilçelerine yatırım yapmasından geçtiğini belirterek, herkesin özel sektörün önünü açmada gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini vurguladı. 

Havalimanı öncesi ve sonrasında oluşan arsa fiyatları arasında uçurumlar bulunduğuna dikkati çeken Şen, "Havalimanı yapılmadan önce burada arsaların metrekare fiyatı 75-100 lira seviyelerinde idi. Örneğin daha önce bin metrekare yerin fiyatı 100 bin lira ise şimdi oldu 500 bin. Hatta bin metrekare yerden 1 milyon lira isteyen var. Tabii bu aşırı yükseliş yatırımcıyı rahatsız ediyor. Sonuçta yatırımcı işin başında yüksek ödeme yapacağı için yatırımdan vazgeçiyor veya farklı illerde daha az bedele yatırım yapacağı alanlar arıyor" ifadelerini kullandı. 

Şen, ilçelerinde yatırım yapmak isteyen bazı iş adamlarının belediyeye müracaatta bulunduğunu, kendilerinin bu iş adamlarını arsa sahipleri ile buluşturmaya başladıklarını da sözlerine ekledi.