Malatya İnönü Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TODUP) Topluluğu ’Gülen Gözler’ Proje Sorumlusu Didem Burcu Kapucuoğlu, lösemili çocuklara yönelik düzenli olarak etkinlikler düzenlediklerini ve onlara moral verdiklerini söyledi.
Kapucuoğlu, lösemili çocuklarla faaliyetler yaptıklarını belirterek, "Lösemili çocukların morale ihtiyacı var. Biz, yaptığımız faaliyetler onlara moral aşılıyoruz. Bazı çocuklar, tedavi sürecinde acı çektikleri için sürekli ağlıyorlar. Bizde acılarını bir nebze olsun hafifletmek için onlara destek oluyoruz. Onlarla birlikte faaliyetler yapıyoruz" dedi.
Farkındalık oluşturma adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kapucuoğlu, şunları söyledi:
"Puzzle ve boyama kitapları alıp, onlarla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Fazlasıyla fotoğraflar çekiyoruz. Onları eğlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. ’Gülen Gözler Lösemili Meleklerimiz’ diye bir sayfamız var. Orada da farkındalık ve duyarlılık oluşturma adına çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl ’Umuda Yürüyüş’ etkinliğini gerçekleştirdik. 500 kişi Turgut Özal Tıp Merkezi önünde toplandı. Duyarlılık ve farkındalık oluşturma adına hepsine maske taktık. Lösemili çocuklar, bunu gördüklerinde yeterince mutlu oluyorlar."
Kapucuoğlu, yaptıkları etkinliklerle herkesin dikkatini çekmeyi başardıklarını kaydederek, "Önceden sadece topluluk olarak öğrenciler, lösemili çocuklara destek oluyordu. Sayfamız sayesinde dışarıdan da yardımlar geliyor. Artık tek başımıza değiliz" diye konuştu.