Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Haziran 2015 de yapılacak milletvekili seçimleri ile Türkiye üzerinde oynanan oyunlarının son bulacağını belirtirken, seçim sürecini tüm dünyanın dikkatle takip etiğini ifade etti.
Güvenç, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen aday adayı tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, seçimden sonra ülkenin bir dönüm ve kırılma noktasını yaşayacağını vurgulayarak, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyanın yapılacak olan seçimi ve seçim sürecini yakından takip ettiğini ifade etti. Ülkenin ve devletin yeni bir sürece girdiğini bu dönemde Güneydoğu’da yıllardır yaşanan terör sorununu çözmek ve çözüm sürecini başlatan AK Parti’ye milletin destek olacağına inandığını ifade eden Güvenç, "İnşallah bu seçimde ülkemiz yeni bir güç olarak ortaya çıkacak ve 100 yıldır coğrafyamızda oynan oyunlar nihayetine erdirilecektir. 9 seçimde hep oy verilerek, fakirlerimiz dua ederek, hastalarımız hastanelerde sabahlara kadar dua ederek destek verdiler. Allah’a hamd olsun ki 9 seçim zaferle sonuçlandı. Onlar da Ankara’da 7 düvele teslim olmadılar" dedi.
Milletin Ak Parti’yi bağrına bastığını belirten Güvenç, bölge ve ülke için kararlı duruş sergilemeye devam edeceklerini kaydetti. Güvenç, şöyle devam etti;
"Bu yolda olmak, bu yola gönül vermek ve bu yola köle olmak şereflerin en büyüğüdür. Çünkü burada milletin geleceği, barışı var."