Bartın Üniversitesinin ev sahipliğinde ilki gerçekleştirilecek olan “Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu” tarım, sanayi, lojistik ve turizm başlıklarıyla 8 Nisan’da başlayacak ve 3 gün sürecek.
Bartın Valiliği, Bartın Üniversitesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile Maltepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “I. Bartın Sektörel Kalkınma Sempozyumu” bilim insanları ile sektör temsilcilerini bir araya getirecek. Bartın Üniversitesi konferans salonunda 8 Nisan’da başlayacak sempozyum 3 gün sürecek. Etkinliğin birinci gününde gerçekleştirilecek iki oturumun ilkinde sanayi sektörüne ilişkin bildiriler sunularak, özellikle demir-çelik sanayi alanında büyük potansiyele sahip olan sektörün durumu detaylı bir şekilde analiz edilecek ve kalkınma stratejileri oluşturulacak. Diğer oturumda ise lojistik sektörüne dair konular ele alınıp, Bartın’ın ve bölgenin ulusal ve uluslararası ticaret ile lojistik imkânlarının nasıl arttırılabileceği ve bu yönde gelişme sağlanabilmesi için nasıl bir strateji oluşturulabileceği gibi tartışmalar konu edinilecek.
9 Nisan’da devam edecek sempozyumun ilk oturumda ise Bartın’da tarım sektörü masaya yatırılacak. Bölge illeri içinde organik tarım üretimine en elverişli il olan Bartın’ın tarımsal üretiminin mevcut yapısı ile üreticilerinin geleceği, üretim sürecinin geliştirilerek iyileştirilmesi, üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası piyasalarda pazarlanması konuşulacak. Aynı gün gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Bartın’ın mevcut turizm potansiyelinin alt yapısı ve turizm faaliyetleri bağlamında sektör sıkıntıları tartışılarak, bölgesel turizm stratejisi ve turizm sektöründeki hedefler masaya yatırılacak.
Sempozyumun son günü ise Bartın Halk Eğitim Merkezi Salonunda bir panel gerçekleştirilecek. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından yönetilecek panelde, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cihat Çakır tarafından Bartın’ın sanayi sektörü, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Gündoğan tarafından lojistik sektörü, Kalkınma Bakanlığı İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Uzmanı Dr. Yurdakul Saçlı tarafından tarım sektörü, TÜRSAB AR-GE Departmanı Sorumlusu Fatih Gönül tarafından turizm sektörü konularında sektörel sorunların genel tespiti ile önerilerin genel bir değerlendirmesi yapılacak.